Πόθεν έσχες: Παράταση της προθεσμίας ζητά η ΕΦΕΕΑ
Τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου ζητούν να παραταθεί η προθεσμία για το Πόθεν Έσχες.
Αίτημα για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες και όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων κατέθεσε η ΄Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής.
Στο αίτημά της η Ένωση ζητά την άμεση παράταση της προθεσμίας με τις αιτιολογίες πως υπάρχει δυσλειτουργία του συστήματος. «Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες παρουσιάζει συνεχείς δυσλειτουργίες, καθιστώντας αδύνατη την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, υπάρχουν καθυστερημένες οδηγίες και διευκρινίσεις, όπως αναφέρει η ένωση. « Έως και την 25η Φεβρουαρίου εξακολουθούν να εκδίδονται οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση των δηλώσεων, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση και καθυστερήσεις».
Επίσης οι φορείς δεν έχουν υποβάλει ορθά τις λίστες με τους υπόχρεους.
Η ένωση κάνει αναφορά και στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση για τα Τέμπη στην οποία συμμετέχουν και τα λογιστικά γραφεία.
«Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΦΕΕ, τα λογιστικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω επικείμενων απεργιακών κινητοποιήσεων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της υποβολής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, εφόσον τόσο οι λογιστές όσο και το προσωπικό των γραφείων μας δε θα προσέλθουν για εργασία] αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση των φοροτεχνικών.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων και του Πόθεν Έσχες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας τουλάχιστον έως τις 31/3/2025» καταλήγει η ανακοίνωση.