Σάββατο, 1 Μαρτίου, 2025
More

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή (28/02) στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, στη μνήμη των 57 θυμάτων στα Τέμπη, για τα 2 χρόνια από την τραγωδία. Κουκουλοφόροι προσπάθησαν να αμαυρώσουν αυτή την ιστορική στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

    Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου της Βουλής. Στη συνέχεια, τα επεισόδια γενικεύτηκαν γύρω από την πλατεία Συντάγματος όπου κουκουλοφόροι συνέχισαν τις επιθέσεις στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών.

    Πώς η μεγαλειώδης και ειρηνική συγκέντρωση κατέληξε σε έκτροπα

    Την δική της εξήγηση δίνει η Ελληνική Αστυνομία, για το πώς μια τόσο μεγαλειώδης και ειρηνική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, κατέληξε σε έκτροπα. Πώς δηλαδή οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι προκάλεσαν τα επεισόδια, κατάφεραν και έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, παρά το γεγονός ότι από πολύ νωρίς το πρωί γίνονταν έλεγχοι στους γύρω δρόμους και οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές, αλλά και κατασχέσεις πολεμοφοδίων;

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γνώριζαν από την Πέμπτη (27/02) ότι αυτοί που πρόκειται να προκαλέσουν επεισόδια δεν είναι άτομα από το αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά οργανωμένοι οπαδοί ομάδων (χούλιγκαν). Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατάφεραν και μπήκαν μέσα στην πορεία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, σε ομάδες των δύο, για να μη προκαλέσουν καμία υποψία και είχαν στα σακίδια τους μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες, καδρόνια κ.α

    Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, oι άνδρες της ΕΛΑΣ έβλεπαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τους οπαδούς να βγαίνουν μέσα από γήπεδο συγκεκριμένης ομάδας ανά δύο, για να μην κινήσουν τις υποψίες. Μόλις τελείωσε η ομιλία στο Σύνταγμα, τότε οι οπαδοί ξεμάκρυναν από το πλήθος, φόρεσαν fullface κουκούλες και κατευθύνθηκαν προς τη Βασιλέως Γεωργίου, όπου έσπασαν τα μάρμαρα από τις προσόψεις των ξενοδοχείων, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα για πολεμοφόδια.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θα ήταν εύκολο, δύο διμοιρίες να κυνηγήσουν τους κουκουλοφόρους και να τους διαλύσουν. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν κάναμε χρήση χημικών» τόνισαν στο enikos.gr. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν χημικά, διότι οι κουκουλοφόροι ήταν πολύ κοντά στους συγκεντρωμένους, όπου υπήρχαν γονείς με μωρά στα καρότσια και παιδιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στη διάθεση τους τα πρόσωπα των δραστών από πλάνα από το drone και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν απομονώσει καρέ και πολύ σύντομα θα εντοπίσουν του δράστες των επεισοδίων. Πρόκειται για οπαδούς μιας συγκεκριμένης ομάδας.

    Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια. «Η έρευνα της Aστυνομίας για να εντοπίσει αυτούς που έκαναν τα έκτροπα στην Πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να σταματήσει» τόνισαν αστυνομικές πηγές στο enikos.gr.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια – 220 προσαγωγές εκ των οποίων 73 συλλήψεις 

    Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν ολοκληρώθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την συμπλήρωση δύο ετών από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «περί ώρα 13:00, περίπου 700 άτομα που είχαν εκμεταλλευτεί το μέγεθος της συγκέντρωσης, ενώθηκαν σε ομάδες και συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής των Ελλήνων, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, όπου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών και άλλων προσώπων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο».

    «Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας βόμβες-μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, καθώς και μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Οι αστυνομικοί, αφού φρόντισαν να προστατεύσουν τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά απομακρύνοντάς τους σε ασφαλή κατεύθυνση, προχώρησαν σε χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων για τον περιορισμό και την αποκλιμάκωση των επιθέσεων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Advertisement
    Και προσθέτει: «Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 220 προσαγωγές ατόμων, από τις οποίες 73 συλλήψεις. Παράλληλα, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 29 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε κτίρια και οχήματα».

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

    «Σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Περί ώρα 13:00, περίπου -700- άτομα που είχαν εκμεταλλευτεί το μέγεθος της συγκέντρωσης, ενώθηκαν σε ομάδες και συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής των Ελλήνων, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, όπου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών και άλλων προσώπων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο.

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας βόμβες-μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, καθώς και μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

    Οι αστυνομικοί, αφού φρόντισαν να προστατεύσουν τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά απομακρύνοντάς τους σε ασφαλή κατεύθυνση, προχώρησαν σε χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων για τον περιορισμό και την αποκλιμάκωση των επιθέσεων.

    Οι σφοδρές επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επεκτεινόμενες σε διάσπαρτα σημεία περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, στην Καλλιρόης και σε άλλες παρακείμενες οδούς.

    Στη συνέχεια, ομάδες ατόμων άρχισαν σταδιακά να επανέρχονται προς την πλατεία Συντάγματος, απ’ όπου συνέχισαν τις επιθέσεις, εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων. Οι ενέργειες αυτές δημιουργούσαν σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού διαδηλωτών που βρίσκονταν στον χώρο και ως εκ τούτου, για τον περιορισμό της έντασης και την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων, έγινε χρήση και των ειδικών οχημάτων καταιονισμού ύδατος (Αίαντες).

    Συνολικά, τόσο σε προληπτικό επίπεδο αλλά και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε -220- προσαγωγές ατόμων, από τις οποίες -73- συλλήψεις. Παράλληλα, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν -29- αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε κτίρια και οχήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Αστυνομία, είχε προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν -14- άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν –κατά περίπτωση- -27- μολότοφ, -10- αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί – εμπρηστικοί μηχανισμοί, βαριοπούλες, γάντια και κουκούλες».

    Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Πανεπιστημίου, αμέσως μετά το τέλος της ειρηνικής συγκέντρωσης για τα Τέμπη στο Σύνταγμα. Στην συνέχεια έστησαν οδοφράγματα με τους κάδους απορριμμάτων και τους έβαλαν φωτιά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος, αλλά γενικεύτηκαν, και επικράτησε ένταση σε όλους τους γύρω δρόμους, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις επιθέσεις στους αστυνομικούς, που απαντούσαν με χρήση χημικών.

    Εντός της Βουλής μεταφέρθηκαν οι εύζωνες του Άγνωστου Στρατιώτη

    Εντός της Βουλής μεταφέρθηκαν μαζί με τους αξιωματικούς τους, οι εύζωνες – φρουροί του Άγνωστου Στρατιώτη, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος και λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τις ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων.

    Επίσης ορισμένοι εκ των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην μεγάλη κινητοποίηση, ένιωσαν δυσφορία και οδηγήθηκαν στο ιατρείο της Βουλής, όπου τους παρέχονται πρώτες βοήθειες.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Τραυματισμός του φωτορεπόρτερ Ορέστη Παναγιώτου στο Σύνταγμα  

    Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστης Παναγιώτου από χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

    Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Επεισόδια στα Προπύλαια 

    Στη συνέχεια, ένταση και επεισόδια ξέσπασαν στα Προπύλαια. Άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν μολότοφ, με τους συγκεντρωμένους στη διαδήλωση για τα Τέμπη να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    Όπως φαίνεται στην φωτογραφία του enikos.gr, εστίες φωτιάς υπήρχαν ανάμεσα στους διαδηλωτές, οι οποίοι διαλύθηκαν προκειμένου να βρουν… καταφύγιο.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Αστυνομικός με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

    Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ιατρείο της Βουλής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, εν μέσω των επεισοδίων που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός έφερε εγκαύματα.

    Σύνταγμα

    Συγκρούσεις στην οδό Πανεπιστημίου 

    Ένταση στην Πατησίων με φωτιές στους δρόμους και καμένους κάδους 

    Ένταση σημειώθηκε και στην οδό Πατησίων, στο ύψος της Ομόνοιας, με αγνώστους να έχουν βάλει φωτιά στο οδόστρωμα, καθώς και σε παρακείμενους κάδους.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Πέταξαν καδρόνι στο συνεργείο της ΕΡΤ – Πέρασε δίπλα από τη δημοσιογράφο 

    Στην πλατεία Συντάγματος βρισκόταν το συνεργείο της ΕΡΤ, για να καλύψει τα επεισόδια. Η δημοσιογράφος, Κάτια Νιάκαρη, στεκόταν στη γωνία Όθωνος και Φιλελλήνων, δίπλα σε αστυνομικούς, όταν από τη Μητροπόλεως ανέβηκε μία ομάδα κουκουλοφόρων. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν αντικείμενα προς το συνεργείο της ΕΡΤ και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

    Μάλιστα ένα καδρόνι πέρασε «ξυστά» από την δημοσιογράφο και τον οπερατέρ της ΕΡΤ. «Πρόσεξε Κάτια, προσέξτε κι εσείς, γιατί βλέπουμε καδρόνια… Δίπλα σου πέρασε… Καδρόνια, πέτρες, ό,τι μπορούν να βρουν…» είπε ο Γιώργος Σιαδήμας από το στούντιο της ΕΡΤ.

    Νέα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 18:00 στην Πανεπιστημίου. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν επιστρέψει στην πλατεία Συντάγματος και ενώ αποχωρούσαν μέσω της Πανεπιστημίου, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών έξω από τα Προπύλαια.

    Νέα ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα μπροστά από τη Βουλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν τους διαδηλωτές, καθώς έγινε χρήση κρότου λάμψης και χημικών.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Φιάλη προπανίου και μπουκάλια με βενζίνη εντοπίστηκαν στο προαύλιο της Βουλής 

    Φιάλη προπανίου και μπουκάλια με βενζίνη βρήκαν οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όταν ολοκληρώθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

    Όπως φαίνεται σε φωτογραφία, ένας άνδρας των ΜΑΤ κρατάει στο χέρι του μία φιάλη προπανίου και μπουκάλια με βενζίνη, που βρέθηκαν στο προαύλιο της Βουλής.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

     

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Δημογλίδου: Από μεμονωμένα άτομα που ομαδοποιήθηκαν ξεκίνησαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας 

    Για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, αλλά και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή (28/2) μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    «Δυστυχώς, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το μέγεθος της συγκέντρωσης, βρήκαν ευκαιρία ουσιαστικά να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό που προσπάθησε να κάνει η Ελληνική Αστυνομία με τις δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης, ήταν να απομακρύνει τον κόσμο και να τον καθοδηγήσει σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, όπου είδαμε να εμφανίζονται αυτά τα άτομα» τόνισε η κα Δημογλίδου και πρόσθεσε:

    «Τα άτομα αυτά δεν ήταν από την αρχή ομαδοποιημένα, αλλά είδαμε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης να κινούνται ανάμεσα στους πολίτες και όταν ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στο κέντρο της πόλης, να ομαδοποιούνται, να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια συντονισμένα να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις».

    Επεισόδια Σύνταγμα αστυνομία

    «Η Ελληνική Αστυνομία βέβαια, επέλεξε ουσιαστικά να δεχτεί την πίεση αυτών των ατόμων για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος, οι υπόλοιποι διαδηλωτές θα αποχωρήσουν από το σημείο με ασφάλεια» δήλωσε η κα Δημογλίδου.

    Σχετικά με τη χρήση των υδροφόρων της ΕΛΑΣ στην πλατεία Συντάγματος η κα Δημογλίδου τόνισε ότι επιλέχθηκε το ηπιότερο μέσο με τη χρήση του νερού για να απομακρυνθούν τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια. «Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν τα άτομα αυτά, για αυτό ακριβώς και δεν μπορούσε να γίνει άλλη ενέργεια από την Ελληνική Αστυνομία προληπτικά» σημείωσε.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    «Παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια των προσαγωγών ότι τα άτομα αυτά δεν κινούνταν ομαδοποιημένα, αλλά είτε κατά μόνας είτε ανά δυάδες, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν μαζική η κίνησή τους ώστε να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς ότι κινούνται για να ενσωματωθούν με το πλήθος» κατέληξε.

    Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

    Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας έξω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό, μετά το συλλαλητήριο, με κουκουλοφόρους να αποσπώνται από την πορεία και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ.

    Έπειτα, όπως μετέδωσε το thestival, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τα Τέμπη πέταξαν μολότοφ, πλαστικά μπουκάλια προς τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν στήσει φραγμό στην Αγίου Δημητρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

    Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης, άτομα επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι βγήκαν από το μπλοκ τους και άρχισαν να χτυπούν με καδρόνια και κράνη άτομα που κάθονταν στα παρτέρια του ΟΣΕ.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Μετά τα επεισόδια έξω από τον ΟΣΕ και έπειτα στην Ιασωνίδου με Αγίου Δημητρίου, η ένταση μεταφέρθηκε έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία.

    Τέμπη: Το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Πώς οδηγηθήκαμε στα θλιβερά έκτροπα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

    Επεισόδια και στο Ηράκλειο 

    Μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδων κουκουλουφόρων ξεκίνησαν μετά τη λήξη της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, για τα Τέμπη.

    Το σκηνικό της έντασης καταγράφηκε στο χώρο μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με πετροπόλεμο από την πλευρά των κουκουλοφόρων και καπνογόνα – δακρυγόνα από την πλευρά των αστυνομικών όπως αναφέρει το cretalive.gr.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ