Στην εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, προχώρησαν τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, έπειτα από τεράστια αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα. Eξετάζεται και η σχέση τους με υπόθεση της Greek Mafia.
Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 24 προσαγωγές, σε εργοστάσιο παραγωγής καπνού στην Χαλκίδα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ..
Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, τα στελέχη του Οργανωμένου Εγκλήματος θεωρούν πως αποτελούν μέλη της «ομάδας» πολύ γνωστού κακοποιού, ενώ εκτιμάται πως το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν αυτό που «παρήγγειλε» τα συμβόλαια θανάτου των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Μουζακίτη, με αιτία την κυριαρχία στο εμπόριο παράνομων καπνικών προϊόντων.
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε πριν από λίγα λεπτά στην δημοσιότητα ένα βίντεο με πλάνα μέσα από τα εργοστάσια επεξεργασίας καπνού στον Ελαιώνα Θηβών και στην Εύβοια, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσής.