Πέντε κάτοικοι της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην Ουκρανία σκοτώθηκαν την Παρασκευή (7/3) από τις ρωσικές επιθέσεις στα χωριά τους, ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις των εισαγγελέων στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Ποκρόφσκ, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε χωριά κοντά στην πόλη Κοστιαντινίφκα, λίγο βορειότερα. Το τέταρτο θύμα ήταν κάτοικος ενός χωριού κοντά στην πόλη Κουράχοβε, το οποίο ο ρωσικός στρατός λέει ότι το έχει καταλάβει από τον Ιανουάριο.
Ukraine: Russian fascists murdered at least 5 Ukrainian civilians and injured 15 more with targeted strikes on 4 high-rise apartment buildings in Dobropillya, Donetsk region. pic.twitter.com/eNY2tehb9v
— Igor Sushko (@igorsushko) March 7, 2025
Δεν έχει διευκρινιστεί πού σκοτώθηκε το πέμπτο θύμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά αλλά σταθερά στην περιοχή, στο πλαίσιο της επιχείρησής τους για την κατάληψη ολόκληρου του Ντονμπάς, της λεκάνης που αποτελείται από τις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.