Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τις 22:00, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο κτίριο του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φαναριωτών.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο αρχείων, στο δεύτερο υπόγειο βοηθητικού κτηρίου, δίπλα από το κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου. Χάρη στην άμεση επέμβαση των αρχών, η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα και κατασβέστηκε πλήρως λίγο πριν τις 23:00. Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Για προληπτικούς λόγους, το πρώτο υπόγειο, όπου βρίσκονται ακτινολογικά μηχανήματα, εκκενώθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου. Λόγω της αδυναμίας λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος, το νοσοκομείο δεν παραλαμβάνει νέα περιστατικά, τα οποία κατευθύνονται, βάσει σχεδίου, σε άλλα νοσοκομεία.
Δεν υπήρξε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε σημειώθηκε επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλους ορόφους. Τον συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε το ΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ, ενώ το νοσοκομείο της Νίκαιας βρίσκεται σε εφημερία έως τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Το νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία»
Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε:
«Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2, σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή, θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ευχαριστώ θερμά την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβασή της και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ουδείς ασθενής κινδύνευσε, προληπτικά εκκενώσαμε έναν χώρο στα ΤΕΠ για την αποφυγή της κάπνας.
Λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Ακτινολογικού, δεν παραλαμβάνουμε τώρα νέα περιστατικά, τα οποία κατευθύνουμε βάσει σχεδίου σε άλλα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που ήταν ήδη εκεί και χρειάζονται εισαγωγή, έκαναν κανονικά τη διαδικασία εισαγωγής τους. Το νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία».
Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της… pic.twitter.com/GjdtvGrffA
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 21, 2025