X
Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
More

    Η Τζένη Θεωνά θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας

    Η Τζένη Θεωνά θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας

    Περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα πρόκειται να συμβούν σε λίγες ημέρες στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έφερε στο φως μέσω μίας νέας ανακοίνωσης η δημόσια τηλεόραση, αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- και την εμπλοκή της Τζένης Θεωνά. 

    Η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι το πρόσωπο που πρόκειται να ανακοινώσει το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαΐου, στις 22.00 στην ΕΡΤ1 σε ζωντανή μετάδοση από τη Βασιλεία της Ελβετίας.

    Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ θα μεταδώσει και τους δύο Ημιτελικούς, που έχουν οριστεί για στις 13 και 15 Μαΐου, καθώς και τον μεγάλο τελικό στις 17 Μαΐου 2025, στις 22:00, τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταδόσεων της Eurovision στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός θα παρουσιαστεί με υπηρεσίες προσβασιμότητας σε ξεχωριστό κανάλι του ERTFLIX.

    Όπως είναι ήδη γνωστό, η χώρα μας πρόκειται να διαγωνιστεί τον Β’ ημιτελικό και θα εμφανιστεί στην 7η θέση, με την Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα», σε σύνθεση των Arcade και της Klavdia και στίχους των Arcade. Επίσης, ο creative director της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    klavdia fokas evaggelinos
    Η Klavdia και ο Φωκάς Ευαγγελινός

    Η «Αστερομάτα» θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία, με το σκηνικό να ενισχύει την αφήγηση του τραγουδιού που θέτει στο επίκεντρο τον αποχωρισμό: Ο αποχωρισμός με όποιο νόημα έχει για τον καθένα, στην προσωπική του διαδρομή που οδηγεί στο φως. Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Deux Hommes (fashion designer), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλoς (light designer).

    Eurovision 2025: Οι μεταδόσεις και οι σχολιασμοί

    Στον σχολιασμό των δύο ημιτελικών και του τελικού επιστρέφουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ και στις τρεις μεταδόσεις, στο στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος 103,7 θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μεϊδάνης, ο οποίος θα διανθίζει τα διαφημιστικά διαλείμματα με συνεντεύξεις και στοιχεία από την ιστορία του διαγωνισμού.

    Και οι τρεις μουσικές βραδιές του δημοφιλούς προγράμματος θα μεταδοθούν με υπηρεσίες προσβασιμότητας από ένα ξεχωριστό κανάλι του ERTFLIX. Συγκεκριμένα, σε όλα τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα υπάρχει υποτιτλισμός για λόγους προσβασιμότητας στην ελληνική γλώσσα, με σκοπό τη μεταφορά του νοήματος με απόδοση των στίχων και της μουσικής κάθε τραγουδιού, όπως επίσης και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Επίσης, το σύνολο των σόου θα αποδίδεται και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, όπου θα μεταφέρονται τα σχόλια και οι πληροφορίες των δύο σχολιαστών. Τέλος, οι σχολιαστές, ακολουθώντας ειδικές οδηγίες, καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταδόσεών τους, θα επιχειρήσουν να προσφέρουν στοιχεία ακουστικής περιγραφής, ώστε να «ζωντανεύουν» την εικόνα για όσους το χρειάζονται.

    Eurovision 2025: Οι εμφανίσεις των χωρών

    Πριν από τις τρεις απευθείας μεταδόσεις των Ημιτελικών και του Μεγάλου Τελικού, σε ρυθμούς Eurovision μάς βάζει η θεματική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Eurovision Night» με την Τζένη Μελιτά. Σε τρεις βραδιές γεμάτες με μουσική, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις από τη Βασιλεία της Ελβετίας και πολλούς καλεσμένους, η Τζένη Μελιτά θα μας μεταφέρει τον παλμό του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης.

    KlavdiaKlavdia
    H Klavdia

    Στη Eurovision 2025 συμμετέχουν 37 χώρες, από τις οποίες οι έξι συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, δηλαδή οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Ελβετία. Στον Α’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελβετία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Τα τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό, καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού. Το κοινό στην Ελλάδα, μάλιστα, θα μπορεί για πρώτη φορά φέτος να ψηφίσει και online μέσω του www.esc.vote, καθώς και με τηλεφωνική κλήση και SMS.

    Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Ισλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Εσθονία, Ισπανία, Ουκρανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ολλανδία, Κροατία, Ελβετία, Κύπρος.

    Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Αυστραλία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Λετονία, Αρμενία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Γεωργία, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Γερμανία, Σερβία, Φινλανδία.

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ