Ποιους οφειλέτες αφορά σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.
Ως την Παρασκευή 2 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των δόσεων ρύθμισης, που λήγουν στις 30 Απριλίου σύμφωνα με ανακοίνωση του e-Ε.Φ.Κ.Α. προς τους οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο.
Παράλληλα μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής:
– τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου Τομέα μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2025,
– τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων (ιδιωτικός τομέας) και οικοδομοτεχνικών έργων μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2025,
– τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2025 εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και δόσεων εκκαθάρισης εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο π. Ο.Γ.Α.,
– ασφαλιστικών εισφορών προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης κ.λπ με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30η Απριλίου 2025.
Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ η παράταση κρίνεται σκόπιμη για τη διευκόλυνση των υπόχρεων λόγω δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στην πραγματοποίηση των εν λόγω συναλλαγών μέσω του δικτύου των τραπεζών.