Σκηνές που θύμισαν τις καταστροφικές εικόνες του «Daniel» έζησαν σήμερα οι αγρότες στον Δομοκό, καθώς έντονη κακοκαιρία έπληξε ξανά την περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές.
Ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και πολύ δυνατός αέρας «σάρωσαν» χωριά του κάμπου, όπως το Νέο Μοναστήρι, η Σοφιάδα, η Βαρδαλή, η Αγραπιδιά, τα Πετρίλια και ο Θαυμακός. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα ασυνήθιστα έντονο καιρικό φαινόμενο μικρής διάρκειας, που όμως προκάλεσε μεγάλη καταστροφή.
Οι πρώτες διαπιστώσεις των αγροτών είναι αποκαρδιωτικές. Καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς, δέντρα ξεριζώθηκαν ή έσπασαν από τον δυνατό άνεμο, ενώ η ποσότητα νερού και το χαλάζι που έπεσαν σε λίγα λεπτά, κατέστρεψαν μέρος της παραγωγής.
Το πλήγμα έρχεται σε μια περίοδο που οι πληγές από προηγούμενες θεομηνίες δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.
Το πλήγμα έρχεται σε μια περίοδο που οι πληγές από προηγούμενες θεομηνίες δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.