X
Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
More

    Σε πτώση η μετοχή της Tesla μετά την ίδρυση κόμματος Μασκ στις ΗΠΑ

    Σε πτώση η μετοχή της Tesla μετά την ίδρυση κόμματος Μασκ στις ΗΠΑ

    Κατά 5% υποχώρησαν σήμερα (7.7.25) στις γερμανικές συναλλαγές τη Δευτέρα και έως και 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ οι μετοχές της Τesla, σαν αποτέλεσμα της ίδρυσης του κόμματος “America Party” από τον Ίλον Μασκ.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο (5-6 Ιουλίου 2025), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει το δικό του πολιτικό κόμμα με την ονομασία «Κόμμα της Αμερικής». Εάν ακολουθούσε αυτό το σχέδιο, θα ήταν διπλά άσχημα νέα για τη μετοχή του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Handelsblatt.

    Πρώτον, ο Μασκ πιθανότατα θα είχε λιγότερο χρόνο για την Tesla στο μέλλον. Αυτό έχει επικριθεί από τον James Fishback, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Invest Azoria, για παράδειγμα. «Αυτό δημιουργεί μια σύγκρουση με τα καθήκοντά του πλήρους απασχόλησης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. Αποσπά την προσοχή και την ενέργειά του από τους υπαλλήλους και τους μετόχους της Tesla», έγραψε στην υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων X.

    Ο Dan Ives της εταιρείας αναλυτών Wedbush επέκρινε επίσης την απόφαση του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας. «Η Tesla χρειάζεται τον Μασκ ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της, για να μην ακολουθήσει ξανά την πολιτική οδό», έγραψε ο Ives σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ