X
Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
More

    Ο Dow Jones κλείνει πτωτικά μετά τις αναφορές ότι ο Τραμπ επιδιώκει δασμούς τουλάχιστον 15% στις εισαγωγές από την ΕΕ

    Ο Dow Jones κλείνει πτωτικά μετά τις αναφορές ότι ο Τραμπ επιδιώκει δασμούς τουλάχιστον 15% στις εισαγωγές από την ΕΕ

    Ο βιομηχανικός δείκτης, Dow Jones στη Wall Street υποχώρησε σήμερα Παρασκευή (18.7.2025), μετά την αναφορά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πίεσε για την επιβολή υψηλότερων δασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Dow Jones, που περιλαμβάνει 30 μετοχές, υποχώρησε 142,30 μονάδες, ή 0,32%, κλείνοντας στις 44.342,19 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,01% 0,01% μετά από το ρεκόρ που σημείωσε νωρίτερα την ίδια μέρα, κλείνοντας τελικά στις 6.296,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,05%, κλείνοντας στις 20.895,66 μονάδες.

    Ο Τραμπ απαιτεί ελάχιστο δασμό μεταξύ 15% και 20% σε οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ, σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται τρεις άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις συνομιλίες. Η ΕΕ προσπαθεί να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από την προθεσμία της 1ης Αυγούστου, οπότε ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να αρχίσει να εφαρμόζει δασμούς 30% στην Ένωση.

    Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης τις τελευταίες εκθέσεις κερδών και τα νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ. 

    Στο μέτωπο των κερδών, η Netflix σημείωσε πτώση 5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το λειτουργικό της περιθώριο κέρδους στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι χαμηλότερο από το πρώτο. Οι μετοχές της 3M υποχώρησαν περισσότερο από 3% μετά την αναθεώρηση της πρόβλεψης της εταιρείας για την οργανική αύξηση των πωλήσεων, η οποία πλέον αναμένεται να είναι 2%. Προηγουμένως, η πρόβλεψη ήταν για αύξηση «από 2% έως 3%». Η πτώση 2% της American Express μετά την ανακοίνωση των κερδών της έσυρε τον Dow προς τα κάτω. 

    Παρά τις ανάμεικτες αντιδράσεις στην τελευταία εταιρική έκθεση, η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά. Με το 12% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, το 83% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις. Χθες Πέμπτη (17.7.2025), οι μετοχές της PepsiCo και της United Airlines
    σημείωσαν άνοδο, αφού οι αντίστοιχες εταιρείες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη. Αυτά ακολουθούν τα σταθερά αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών όπως η JPMorgan και η Goldman Sachs νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq σημείωσαν εβδομαδιαία κέρδη, αυξάνοντας κατά 0,6% και 1,5% αντίστοιχα. Ο Dow ήταν ελαφρώς χαμηλότερος την εβδομάδα.

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ