Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
More

    Αυξήθηκαν οι ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κινδύνων φυσικών καταστροφών

    Αυξήθηκαν οι ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κινδύνων φυσικών καταστροφών

    Σταδιακά τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται με το σύνολο των καλύψεων για τα καταστροφικά γεγονότα που προβλέπει ο νόμος επισημαίνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από την τριμηνιαία έρευνα της ΕΑΕΕ μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η οποία αποσκοπεί στην καταγραφή του πλήθους των συμβολαίων ασφάλισης κατοικιών, προκειμένου να παρακολουθείται η σχετική τάση και να αξιολογείται η επίδραση των ενεργειών που στοχεύουν στη μείωση του κενού προστασίας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης κατοικίας.

    Η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (30.7.25), αφορά συμβόλαια τα οποία ήταν σε ισχύ την 31η Μαρτίου 2025 και συγκέντρωσε στοιχεία για 1.199.334 συμβόλαια (αύξηση κατά 0,8% σε σύγκριση με τα συμβόλαια των ίδιων ασφαλιστικών επιχειρήσεων την 31η Δεκεμβρίου 2024). Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης κατοικιών της χώρας ανέρχεται σε 18,2% (με συμμετοχή στην έρευνα 23 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που καλύπτουν το 91,8% της παραγωγής των ασφαλίσεων Περιουσίας).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ δεν αυξήθηκε ουσιαστικά το πλήθος των ασφαλισμένων κτιρίων κατοικιών συνολικά, αυξήθηκε κατά 5,4% το πλήθος αυτών που εμπίπτουν στις καλύψεις για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ.

    Διαπιστώνεται επομένως ότι σταδιακά τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται με το σύνολο των καλύψεων για τα καταστροφικά γεγονότα που προβλέπει ο νόμος.

    Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία, ασφαλισμένες για καιρικά φαινόμενα και σεισμό είναι 660.160 κατοικίες (ποσοστό 65% του συνόλου), ασφαλισμένες μόνο για σεισμό εμφανίζονται 189.532 κατοικίες (18,6% του συνόλου), ασφαλισμένες, μόνο, για καιρικά φαινόμενα 124.789 κατοικίες (12,3% του συνόλου), με ενυπόθηκο ενδιαφέρον 603.436 κατοικίες (59,4% του συνόλου) και εντοπιζόμενες στην Αττική 466.314 κατοικίες (45,9% του συνόλου).



    Μακρο-οικονομία

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ