Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατά. Η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν πιο αποτελεσματική, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, με την υποστήριξη του Κέντρου, κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις καμένες εκτάσεις. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Βασίλης Παπαγεωργίου, επισήμανε πως η χρήση των drones επέτρεψε την ταχύτερη κατάσβεση των πυρκαγιών, με μειωμένο κόστος.
Επιπλέον, ο Δήμος Μετεώρων προχωρά και σε άλλες ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του. Πρόσφατα, παραχώρησε ένα όχημα 4×4 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και εκσυγχρόνισε την υπάρχουσα υδροφόρα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την απόκτηση τεσσάρων νέων πυροσβεστικών οχημάτων 4×4, με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος, η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα, αποδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση του Δήμου για την ασφάλεια των κατοίκων, των εκατομμυρίων επισκεπτών και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Μετέωρα: Μια ασπίδα προστασίας με drones και τεχνολογία