Γεμάτο μουσική και αγάπη το ύστατο χαίρε – Πολιτικοί, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο

Γεμάτο μουσική και αγάπη το ύστατο χαίρε – Πολιτικοί, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η σορός του κορυφαίου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου έφθασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Μετά την εξόδιο ακολουθία, ξεκίνησε πεζή πομπή προς το Πρώτο Νεκροταφείο. Τη διαδρομή έντυσαν μουσικά η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και η Χορωδία της ΕΡΤ, με τραγούδια-σύμβολα: «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη», «Συννεφούλα», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», «Ας κρατήσουν οι χοροί».

Στους επικήδειους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «μήνυμα ενότητας και ατομικής ευθύνης» που διέτρεχε το έργο του. Η πρώην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «δεν λύγισε στη χούντα» και «στάθηκε όρθιος» με την Άσπα στο πλευρό του. Ιδιαίτερη στιγμή ο αποχαιρετισμός του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που μίλησε για έναν «αυστηρό δάσκαλο με ρούχα παλιάτσου» και τις δημιουργικές αντιφάσεις του Σαββόπουλου: «συντηρητικός με καρδιά επαναστάτη, ασκητής με ακριβά γούστα, αμήχανος σοφός».

Source link

Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
Newsroom
Newsroomhttp://refreshnews.gr/
Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img