Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Μετακινήσεις με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων προτείνει πλέον το Google Maps

    Τη σταδιακή διάθεση της οικολογικής λειτουργίας δρομολόγησης στους χάρτες της ανακοίνωσε σήμερα η Google. H νέα λειτουργία αφορά την Ελλάδα και άλλες 40 χώρες στην Ευρώπη.

    Χάρη στη νέα αυτή λειτουργία, κάθε άτομο που μετακινείται στη χώρα μας θα μπορεί πλέον να επιλέξει τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, η οποία συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση εκπομπών άνθρακα – με μια μόνο κίνηση μέσω της εφαρμογής.

    Εκτός από την εμφάνιση της πιο σύντομης διαδρομής, οι Χάρτες Google θα εμφανίζουν πλέον και εκείνη που είναι η πιο αποδοτική για την εξοικονόμηση καυσίμων, ανεξάρτητα από το αν συμπίπτει με την ταχύτερη. Με λίγα μόνο «κλικ» θα μπορεί κανείς να δεί τη σχετική εξοικονόμηση καυσίμων και τη διαφορά χρόνου μεταξύ των δύο διαδρομών και να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

    Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι σχεδιάζετε μια ημερήσια εκδρομή από το σπίτι σας στην Αθήνα μέχρι τη Βραυρώνα – περίπου μία ώρα διαδρομή. Για να αποφασίσετε πώς θα πάτε εκεί, ανοίγετε τους Χάρτες Google, οι οποίοι σας δίνουν πολλές επιλογές διαδρομών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το περπάτημα, το ποδήλατο και η δημόσια συγκοινωνία. Δεδομένης της διάρκειας του ταξιδιού είναι πιο λογικό να πάτε οδηγώντας και να αναζητήσετε αμέσως την πιο γρήγορη διαδρομή.

    Τι θα συνέβαινε, όμως, εάν υπήρχαν κι άλλες επιλογές – όπως για παράδειγμα μια διαδρομή που θα διαρκούσε περίπου εννέα λεπτά παραπάνω, αλλά θα σας εξοικονομούσε σχεδόν το 30% της αναμενόμενης κατανάλωσης καυσίμων;

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Με τη νέα υπηρεσία στο Google Maps, που θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, οι οποίες παράλληλα θα συμβάλουν και στην εξοικονόμηση χρημάτων στις καθημερινές τους διαδρομές. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ