Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
More

    Πέθανε ο σπουδαίος φυσικός Σταύρος Κατσανέβας

    Πέθανε ο σπουδαίος φυσικός Σταύρος Κατσανέβας

    Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο καθηγητής Φυσικής και μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

    Έφυγε σε ηλικία 69 ετών ο καθηγητής Φυσικής Σταύρος Κατσανέβας. Ήταν διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Βαρύτητας και καθηγητής στο Université Paris Cité.


    Διετέλεσε υποδιευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του CNRS (2002-2012), ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος ASPERA, για το συντονισμό των Ευρωπαϊκών οργανισμών έρευνας Αστροσωματιδιακής Φυσικής (2006-2009), συνιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών οργανισμών έρευνας για την Αστροσωματιδιακη φυσική (2012-2014), διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής των Αστροσωματιδίων και Κοσμολογίας (APC) του l’IN2P3/CNRS-Université de Paris, και συνδιευθυντής του Εργαστηρίου αριστείας Αστροφυσικής-Γεωφυσικής UnivEarths (2014-2017).

    Προηγουμένως, υπήρξε καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Λυών, επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ και ερευνητής στα εργαστήρια CERN, Fermilab.

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    spot_img