Τα σιφόνια στα μπάνια και στην κουζίνα λόγω της μεγάλης χρήσης βουλώνουν και χρειάζονται συντήρηση. Βέβαια το πόσο συχνά βουλώνουν οι αποχετεύσεις έχει να κάνει και με την παλαιότητα της κατασκευής των υδραυλικών σε ένα σπίτι.
Οι υδραυλικοί συνιστούν να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης καθώς μπορεί να καταστρέψουν τους σωλήνες.
Υπάρχουν 3 υλικά στην κουζίνα σου που μπορούν να κάνουν θαύματα ακόμη και στα σιφόνια που βουλώνουν και μυρίζουν.
Το βασικό προϊόν κουζίνας για μια τέτοια χρήση είναι η μαγειρική σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο). Μια φυσική ανόργανη ένωση – όπως είναι η μαγειρική σόδα – μπορεί να διαλύσει εναποθέσεις ορυκτών και οργανικά υλικά όπως το λίπος.
Η μαγειρική σόδα έχει μικρές απολυμαντικές ιδιότητες για την καταπολέμηση των βακτηρίων και των μυκήτων που προκαλούν οσμή. Ο τακτικός καθαρισμός με μαγειρική σόδα μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία βουλωμάτων.