Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ντουμπάι: Ποσό ρεκόρ σε δημοπρασία για μια πινακίδα κυκλοφορίας

    Η πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στον κόσμο πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντουμπάι για 15 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CBS.

    Ο οίκος δημοπρασιών ειδικεύεται σε αυτοκίνητα και πινακίδες κυκλοφορίας και οι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν προσφορές για διακεκριμένες πινακίδες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Εσπασε κάθε ρεκόρ

    Η εταιρεία κατείχε στο παρελθόν το ρεκόρ για την πιο ακριβή πλάκα που πωλήθηκε, δημοπρατώντας μία πινακίδα το 2008 για 52 εκατομμύρια ντιρχάμ, ή περίπου 14,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

    Η πινακίδα 7, η οποία συνοδεύεται επίσης από το γράμμα P για να ακολουθεί τη μορφή των πινακίδων κυκλοφορίας του Ντουμπάι, έχει πλέον ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ κατά περίπου 800.000 δολάρια ΗΠΑ.

    Η δημοπρασία πινακίδων κυκλοφορίας ωφελεί τη φιλανθρωπική οργάνωση 1 Billion Meals Endowment, που ιδρύθηκε από τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, τον ηγεμόνα του Ντουμπάι, για να φέρει τρόφιμα σε κοινότητες που παλεύουν με την επισιτιστική ανασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

    Στον υπόλοιπο κόσμο

    Άλλες χώρες επίσης δημοπρατούν ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας. Νωρίτερα φέτος, το Χονγκ Κονγκ διεξήγαγε μια δημοπρασία με πολλές πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτό που πήρε τα περισσότερα χρήματα: Το γράμμα R, με 25,5 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 3,25 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

    Πριν από αυτό, το γράμμα W αγοράστηκε για 26 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο Μεταφορών και Επιμελητείας της χώρας.

    Θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο, ωστόσο, στις ΗΠΑ. Οι οδηγοί μπορούν συνήθως να λαμβάνουν πινακίδες για τα αυτοκίνητά τους πληρώνοντας ένα αρχικό κόστος συν μια ετήσια χρέωση.  Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, η πινακίδα κοστίζει 60 δολάρια μπροστά και 31,25 ετήσια συνδρομή.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ