Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Τα μεγάλα στούντιο ανοίγουν πλήθος αγγελιών για δουλειές σχετικές με ΑΙ εν μέσω της απεργίας του Χόλιγουντ

    Τα μεγάλα στούντιο ανοίγουν πλήθος αγγελιών για δουλειές σχετικές με ΑΙ εν μέσω της απεργίας του Χόλιγουντ

    H τεχνητή νοημοσύνη είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό και ένα από τα βασικά θέματα ανησυχίας και διαπραγματεύσεων στην απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ. Την ίδια στιγμή και ενώ δεν έχει έχουν έρθει οι δύο μεριές σε συμφωνία ακόμα, διάφορα μεγάλα στούντιο ανοίγουν αγγελίες για σχετικά επαγγέλματα με την τεχνητή νοημοσύνη.

    Το Netflix έχει αναρτήσει θέση για “Project Manager Τεχνητής Νοημοσύνης” με ετήσιο εισόδημα στα $300.000 με $900.000 και άλλες θέσεις σχετικά με generative AI (η ΤΝ που μπορεί να παράγει εικόνες, ήχους, κτλ) και machine learning γύρω από τα βίντεο παιχνίδια.

    “Έτσι, $900.000/έτος ανά στρατιώτη στον άθεο στρατό της τεχνητής νοημοσύνης τους, όταν αυτό το ποσό κερδών μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για τριάντα πέντε ηθοποιούς και τις οικογένειές τους για ασφάλιση υγείας SAG-AFTRA είναι απλώς τρελό”, σχολιάζει ο ηθοποιός Rob Delaney (Black Mirror) στο The Intercept. “Έχοντας υπάρξει φτωχός και πλούσιος σε αυτή τη βιομηχανία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για να διανεμηθούν, είναι απλώς προτεραιότητες”.

    H Disney έχει επίσης δεκάδες σχετικές θέσεις ανοιχτές σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ (μέσω THR) στα τμήματα της μεταξύ των οποίων άτομα για την ομάδα της “Imagineering”, που σχεδιάζει τα θεματικά πάρκα της, γράφοντας για την θέση (η οποία έχει $180.000 ετήσιο εισόδημα) ότι χρειάζονται ένα άτομο με την “φιλοδοξία να ωθήσει τα όρια του τι μπορεί να δημιουργήσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και να κατανοεί τη διαφορά μεταξύ της φωνής των δεδομένων και της φωνής ενός σχεδιαστή, συγγραφέα ή καλλιτέχνη”. Μια άλλη θέση είναι για senior AI engineer για “καινοτομία” σε κινηματογραφικές εμπειρίες.

    Ο CEO της Disney, Bob Iger, παραδέχθηκε πρόσφατα (μέσω Lee Fang) σε κλήση επενδυτών της εταιρείας ότι έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν ΑΙ για διάφορες βελτιώσεις και ότι “είναι επίσης σαφές ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εξαιρετικά αποδιοργανωτική [για την βιομηχανία] και θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαχείρισή της, από πλευράς IP”. Έχουμε ήδη δει την χρήση ΑΙ από την Disney στην νεότερη σειρά της Marvel “Secret Invasion” στο Disney+.

    Το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Sony, που δουλεύει με όλα τα τμήματα της εταιρείας από μουσική σε ταινίες, κοκ, ψάχνει για “AI Ethics engineer” με στόχο “να προωθήσει την τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να επωφελεί —και να λειτουργεί σε αρμονία— με τους ανθρώπους προς όφελος της κοινωνίας”.

    Φυσικά, οι Amazon, Warner Bros, Apple, Paramount δεν μένουν εκτός αφού προσφέρουν όλες θέσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, έρευνα και υπηρεσίες των καταναλωτών.

    Οι απεργοί κάνουν νύξη ότι τα στούντιο θα χρησιμοποιούν την εμφάνιση τους χωρίς όριο και χωρίς το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο στη θέση τους και θα γράφονται σενάρια μέσω γλωσσικών ΑΙ μοντέλων, όπως το ChatGPT (το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε τα βιβλία του “Game of Thrones”) και πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ