Οι σαλάτες αποτελούν την πιο γευστική και δροσερή μας καλοκαιρινή συνήθεια.
Είναι επίσημα η ώρα να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τα καλοκαιρινά μας μενού και θα ξεκινήσουμε από σαλάτες. Οι σαλάτες τους πιο ζεστούς μήνες αποτελούν τα βασικά μας γεύματα καθώς είναι ελαφριές και δροσερές στη γεύση σύμφωνα με το the issue
Και μια από αυτές τις σαλάτες είναι και η Caprese Caesar, που είναι ένας συνδυασμός της νόστιμης, σαλάτας του Καίσαρα ανακατεμένη με την φρέσκια σαλάτα Caprese. Μαζί με άφθονα γλυκά ντοματίνια, βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα και προσθέτοντας τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, σίγουρα θα γίνει μια από τις βασικές συνταγές σου αυτή τη σεζόν.
Είναι ένα πιάτο που δε χρειάζεται να βάλεις κατσαρόλες στην κουζίνα σου παρά μόνο να βράσεις τα μακαρόνια. Είναι ένα γρήγορο και με λίγη προσπάθεια πιάτο. Απόλαυσε το για δείπνο και αν σου περισσέψει κράτησε την για μεσημεριανό γεύμα. Η Tieghan Gerard, food blogger του halfbakedharvest.com, μας επισημαίνει πως το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί όσο είναι ζεστά στα μακαρόνια.
Σαλάτα ζυμαρικών Caprese Caesar
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νόστιμες σαλάτες, αυτή η συνταγή ξεκινά με το dressing. Η σαλάτα Caprese στη βάση της για το dressing έχει λάδι και ξύδι (πιο συχνά βάζουμε βινεγκρέτ βαλσάμικο). Για το dressing Caesar απλά ανακατεύεις μαγιονέζα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα Dijon, σάλτσα Worcestershire, σκόρδο, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Τώρα για τη σαλάτα. Θα χρειαστείς ζυμαρικά, φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, μαρούλι κι ένα αβοκάντο.
Συστατικά
Για το dressing
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Aλάτι kosher και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα νιφάδες τσίλι, για γεύση (προαιρετικά)
Για τη σαλάτα
1 κιλό κοντά ζυμαρικά
1 μαρούλι
2 φλιτζάνια μπάλες μοτσαρέλα
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι πικάντικο τυρί cheddar σε κύβους (προαιρετικά)
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Οδηγίες
1. Για να φτιάξεις το dressing. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράζουμε τα ζυμαρικά να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το μαρούλι, τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες, το cheddar και το αβοκάντο. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Η σαλάτα θα αποκτήσει περισσότερη γεύση όσο περισσότερο την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το Dnews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις