Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Το trailer του Loki ίσως κρύβει λύση στο πρόβλημα “Kang” του MCU

    Το trailer του Loki ίσως κρύβει λύση στο πρόβλημα "Kang" του MCU

    Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε για τελευταία φορά τον αγαπημένο μας God of Mischief να αντιμετωπίζει τον Kang (Jonathan Majors) στην εκδοχή του He Who Remains στο τέλος της 1ης σεζόν του “Loki”. Από τότε, το MCU έχει περάσει από μια ταραχώδη περίοδο, με την Φάση 5 να ξεκινά πολύ ήπια και οι νεότερες τηλεοπτικές του σειρές, όπως το “Secret Invasion”, να μην καταφέρνουν να προσελκύσουν τεράστιο κοινό και κριτική αναγνώριση όπως στο παρελθόν.

    Η 2η σεζόν του “Loki” θα μπορούσε να αλλάξει όλα αυτά, αν και υπάρχει ένα πρόβλημα. Μετά την κυκλοφορία του “Ant-Man and the Wasp: Quantumania”, ο Jonathan Majors κατηγορήθηκε για επίθεση, καθώς και υπήρξαν πολλές καταγγελίες για παρενόχληση και κακομεταχείριση στον χώρο εργασίας, καθιστώντας τον κεντρικό ρόλο του Kang και τη θέση του στο MCU πολύ πιο αμφιλεγόμενο και περίπλοκο για την Marvel Studios. Το trailer με τα ταξίδια στο χρόνο σίγουρα υποδηλώνει ότι ο Kang είναι ακόμα στο επίκεντρο της 2ης σεζόν του “Loki”, αλλά παρουσιάζει επίσης μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να υπάρξει από την βαθιά μυθολογία της Marvel.

    Πριν εμβαθύνουμε στα κόμικς, ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να συζητήσουμε για το σημείο που αφήσαμε την ομάδα στο τέλος της σεζόν 1 του “Loki”. Μετά από μια συνομιλία που άλλαξε τον κόσμο με τον He Who Remains, η Sylvie (Sophia Di Martino) έστειλε τον Loki (Tom Hiddleston) σε ένα διαφορετικό timeline για να μπορέσει να σκοτώσει τον He Who Remains, χρησιμοποιώντας το δικό τους TemPad των ταξιδευτών του χρόνου, και οδηγώντας τα timelines να απελευθερωθούν. Όσο για το υπόλοιπο TVA, νωρίτερα στη σεζόν μάθαμε ότι η οργάνωση δεν είχε πραγματική αποστολή και οι Time Keepers ήταν απλώς ρομπότ. Μετά από μια αναμέτρηση με τον Mobius M Mobius (Owen Wilson), η Δικαστής Ravonna Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) αναχώρησε για να βρει τον πραγματικό ιδρυτή του TVA, ελπίζοντας ότι η εύρεση του θα την οδηγούσε, όπως είπε, στην “ελεύθερη βούληση”, καθώς πιστεύει ότι όποιος είναι επικεφαλής του TVA και των timelines είναι ο μόνος που έχει πραγματικό έλεγχο της μοίρας τους. Τελικά αφήσαμε τον Loki σε ένα νέο timeline όπου ο Kang φαίνεται να κυβερνά το TVA – και ίσως και τον κόσμο – και ο Loki δεν έχει κανέναν σύμμαχο καθώς η εκδοχή του Mobius M Mobius που συνάντησε εκεί δεν τον αναγνώρισε. Από τότε έχουμε δει τον Loki και τον Mobius μόνο μία φορά, στο post-credits του “Ant-Man and the Wasp Quatumania”.

    Πώς ο Mobius θυμάται τον Loki στο trailer και στην post-credits σκηνή;

    Την τελευταία φορά που είδαμε τους απίθανους φίλους στο timeline που ο Loki είχε σταλεί από τη Sylvie, ο Mobius δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο Loki στην πραγματικότητα. Αλλά τόσο στο “Quantumania” όσο και στο trailer για τη δεύτερη σεζόν, η δυάδα είναι ξεκάθαρα ξανά στενοί φίλοι. Η πρώτη μας καλή ματιά στη δεύτερη σεζόν δείχνει τους δύο σε πολλές περιπέτειες, όχι μόνο κυνηγώντας τον Kang, αλλά και προσπαθώντας να βοηθήσουν τον Loki να λύσει το πρόβλημα του “Time-Slipping”. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ξανά κοντά καθώς βλέπουμε ότι είναι ο Mobius που παίρνει τον Loki στον OB (Ke Huy Quan) για να προσπαθήσει να βρει τρόπο να θεραπεύσει την καινούργια του αρρώστια του χρόνου.

    Αυτό σημαίνει ένα από τα δύο: είτε ο Loki βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στη Sacred Timeline, κάτι που θα μπορούσε να κάνει εκτός οθόνης μεταξύ της 1ης και της 2ης σεζόν· είτε ξαναέκανε φίλο τον Mobius και τον έχει πείσει για τη φιλία τους στο βασικό timeline. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να περιμένουμε αυτό να είναι ένα σημαντικό μέρος των πρώτων επεισοδίων.

    Ίσως ακόμη και να μάθουμε ότι ο Mobius προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε τον Loki στο τέλος της 1ης σεζόν επειδή ήξερε ότι η αποκάλυψη της φιλίας τους θα μπορούσε να τους βάλει και τους δύο σε μπελάδες με τον Kang; Ή, καθώς γνωρίζουμε ότι ο Loki “time-slips”, ίσως μπόρεσε να δείξει στον νέο Mobius έναν κόσμο όπου το ζευγάρι ήταν φίλοι, πείθοντάς τον να γίνει σύμμαχος. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα επιλύσουν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς μπαίνουμε στη νέα σεζόν.

    Είναι η Ravonna το κλειδί του προβλήματος του Kang;

    Αφού η επίδραση του “Quantumania” δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο περιμέναμε, το MCU πρέπει να πείσει το κοινό ότι ο Kang είναι ένας κακός που αξίζει τους σπουδαιότερους ήρωες του MCU. Το trailer υποδηλώνει τον φόβο του Loki για τον πανίσχυρο κακό που ταξιδεύει στον χρόνο και τον δείχνει ακόμη και μερικές φορές, αλλά ενώ η σκιά του επισκιάζει το trailer, ο Majors απουσιάζει. Με την Marvel Studios να εξετάζει πιθανώς πόσο κεντρικό ρόλο θέλει ο Majors λόγω των τρέχοντιων νομικών του προβλημάτων, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Χάρη στις δεκαετίες της εκτεταμένης ιστορίας των κόμικς, υπάρχει μια απροσδόκητη αλλά εύκολη λύση για τα δύο προβλήματα και αυτή έρχεται με τη μορφή της Ravonna Renslayer.

    Ο χαρακτήρας της Marvel έκανε το ντεμπούτο του το 1965 στις σελίδες του “Avengers #23”. Δημιουργήθηκε από τους θρύλους της Marvel, Jack Kirby και Stan Lee, ξεκίνησε τη ζωή της ως ερωμένη του Kang the Conqueror, αλλά με τα χρόνια θα είχε κοσμικές περιπέτειες δικές της και θα καταλήξει να αναλάβει τον τίτλο του Kang για τον εαυτό της. Οπότε θα μπορούσε η δεύτερη σεζόν του Loki να αντλήσει από τα κόμικς που είδαν την Ravonna να γίνεται Kang; Το arc των κόμικς “Avengers: Terminatrix Objective” φαίνεται ως τεράστια επιρροή και δεν θα ήταν δύσκολο για αυτούς να επεκτείνουν σε αυτό και να επανασχεδιάσουν την Ravonna ως Kang του MCU.

    Στο κόμικ του Mark Gruenwald και του Mike Gustovich, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι η Ravonna έχει μια στολή που της επιτρέπει να μεταμορφωθεί σε Kang. Αποκαλύπτεται ότι έχει κυβερνήσει την Chronopolis στη θέση του Kang μετά τον φαινομενικό θάνατο του Kang από τα χέρια – και το σφυρί – του Thunderstrike. Σύντομα, όμως, η ομάδα των Avengers μαθαίνει ότι ο Kang βρίσκεται σε λήθαργο και η Ravonna έχει πάρει τη θέση του. Η πρώτη σεζόν του “Loki” επηρρεάστηκε αρκετά από το “Terminatrix Objective”. Το πρώτο τεύχος βλέπει την Ravonna να αντιμετωπίζει την Alioth, το γιγάντιο τέρας με σύννεφα που μπορεί να θυμάστε από τα τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν του “Loki”. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι η σκηνή των τίτλων τέλους του “Quantumania” με το Συμβούλιο των Kangs προέρχεται απευθείας από τις σελίδες του “Terminatrix Objective”. Επομένως, είναι σαφές ότι το MCU ήδη κοιτάζει αυτά τα τεύχη για επιρροές, οπότε γιατί να μην το πάει ένα βήμα παραπέρα και να έχει την Ravonna να αναλάβει τον τίτλο του Kang μόνιμα;

    Πώς η Ravona είναι έτοιμη για τον ρόλο μέσω του Loki

    Το τέλος της πρώτης σεζόν είδε την Ravonna να ξεκινά μόνη της την αναζήτηση για τον He Who Remains και να αποκτήσει την εξουσία να διευθύνει το TVA. Στο trailer, βλέπουμε την Ravonna στην ίδια εποχή με τον Victor Timely, οπότε είναι σαφές ότι έχει φτάσει στον Kang χάρη στο TemPad και τις γνώσεις της στο TVA. Η μεγάλη ερώτηση είναι πού θα πάει αυτή η σύνδεση. Στα κόμικς, η Ravonna και ο Kang έχουν μια μακροχρόνια σχέση, η οποία φαίνεται ότι η σειρά θα κάλυπτε κάποια στιγμή. Αλλά με τον τρόπο που αλλάζει το MCU και καθώς συνεχίζεται η επίπτωση των off-screen προβλημάτων του Majors, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αντί να δούμε τον Kang και την Ravonna να γίνονται εραστές και σύμμαχοι θα μπορούσαμε να δούμε την Ravonna να ανατρέπει τον Kang.

    Η Ravonna ήδη καταλαβαίνει ότι ο έλεγχος των timeline είναι η απόλυτη εξουσία, οπότε ίσως μπορούσε να αναλάβει την αποστολή του Kang να σκοτώσει όλους τους παραλλαγές του Kang έτσι ώστε να γίνει η μόνη και μοναδική κυρίαρχη του χρόνου. Θα ευθυγραμμιζόταν με όσα μάθαμε για την Ravonna στην πρώτη σεζόν του Loki, και θα έπαιζε στο κόμικ παρελθόν της. Επιπλέον, ανάλογα με το canon που εξετάζουμε, υπήρξαν φορές που ο Kang ήταν περισσότερο μια ιδέα παρά ένας μεμονωμένος άνθρωπος, πράγμα που σημαίνει ότι η Ravonna να πάρει το όνομα και ίσως την εμφάνιση του Kang θα ήταν σύμφωνο με τα κόμικς. Όπως γνωρίζουμε από το εκτεταμένο παρελθόν του Kang, υπήρξαν πάντα νέες εκδοχές του κακού και συχνά προσπαθούν να ανατρέψουν τις άλλες εκδοχές τους. Έτσι, η Ravonna θα συνέχιζε απλώς μια κλασική παράδοση Kang, αν και το αν το MCU θα δεσμευθεί για αυτό και πώς θα έρθει στη ζωή παραμένει να δούμε. Θα φορούσε απλώς την πανοπλία Terminatrix της αλλά θα έπαιρνε το όνομα Kang; Θα φορούσε το κοστούμι Kang της όπως φαίνεται στα κόμικς των Avengers; Ίσως θα συνεργαστεί με τον Immortus, τον κατά καιρούς εραστή της, για να νικήσει την παραλλαγή Victor Timely του Kang;

    Εάν αυτό καταλήξει να ισχύει, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε το MCU να προχωρήσει με τα σχέδιά του για τον Kang, αλλά με την Gugu Mbatha-Raw ως βασικό αντίπαλο. Το “Avengers: The Kang Dynasty” έχει ανακοινωθεί για την 1η Μαΐου 2026, επομένως η έναρξη της ανόδου της Ravonna στην εξουσία τώρα θα μπορούσε να σημαίνει ότι το MCU θα έχει τελικά τη δυναστεία του Kang, απλώς σε διαφορετική μορφή από ό,τι περιμέναμε όλοι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ