Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Νέα βίντεο στα χέρια των Αρχών – Στα ίχνη του δολοφόνου του Μιχάλη – «Κλειδί» το τατουάζ στο λαιμό

    Μετά την προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ που ξέσπασαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, οι Αρχές εστιάζουν την έρευνά τους στην ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

    Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πλέον σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη της δολοφονίας και πως θα καταφέρουν να φτάσουν στην εξιχνίαση με «όπλα» τα βίντεο και το γενετικό υλικό που ελήφθη από τους 105 κατηγορούμενους -οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε 16 διαφορετικές φυλακές.

    Οι Αρχές πλέον έχουν στη διάθεσή τους το πλέον αποκαλυπτικό βίντεο από τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε αυτό το υλικό φαίνονται οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών αλλά και το σημείο που οι Κροάτες χούλιγκαν επιτίθενται στον Μιχάλη Κατσουρή με στειλιάρια.

    Οι εικόνες αποδεικνύουν το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν, ενώ διακρίνεται και ο Μιχάλης Κατσουρής, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μπροστά από το περίπτερο, από ακατάσχετη αιμορραγία:

    Τρία επίπεδα ερευνών – «Κλειδί» το τατουάζ στο λαιμό

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα εξελίσσεται πλέον σε τρία παράλληλα επίπεδα. Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

    Ειδικότερα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για ένανάνδρα:ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στο λαιμό, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ στο λαιμό. Μόνη ελπίδα τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA.

    Το βάρος πέφτει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι. Τη Δευτέρα 14/8 ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος. Μια διαδικασία η οποία δεν αναμένεται εύκολη καθώς έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή.

    Η ΕΔΕ

    Οι πρώτοι 40 από τους 105 κατηγορούμενους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, πήραν το χθες πρωί το δρόμο για τις φυλακές. 14 άτομα θα κρατηθούν σε Αυλώνα και Κορυδαλλό και οι υπόλοιποι σε ολιγομελείς ομάδες σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ που αναμένεται να οδηγήσει και σε άλλες απομακρύνσεις αξιωματικών.

    Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

    Ο Χρήστος Μαυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, δηλώνει ότι «οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά από κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του νεαρού».

    Ακόμα, ο ίδιος προσθέτει: «Οι τρεις Ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες, ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Έτσι, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι γι’ άλλα αδικήματα. Γι’ αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη. Θεωρώ ότι υπάρχει υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες».

    Τα 26 λεπτά που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

    Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, 26 λεπτά ήταν αρκετά για να γίνει «πεδίο μάχης» η Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από επιδρομή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τραγική κατάληξη τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή από την Ελευσίνα.

    Μάλιστα, συγκλονίζει το βίντεο που μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/08) ο ΣΚΑΪ, καθώς αποτυπώνονται μέσα από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή τα άγρια επεισόδια με τους χούλιγκαν, αλλά και οι τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή πριν πέσει νεκρός.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ