Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
More

  Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα απογευματινά χειρουργεία διαμαρτύρεται το 1%

  Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα απογευματινά χειρουργεία διαμαρτύρεται το 1%

  «Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε»

  Για όσους διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία μίλησε ο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται το 1%. Είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις;» τόνισε ο υπουργός.

  «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα».

  «Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε. Όλοι όσοι φωνάζουν, φωνάζουν για να μου πούνε “πρέπει να το απαγορεύεις”. Εμένα με κατηγορούν γιατί τους δίνω ελευθερία. Αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που θέλουν απαγόρευση. Όποιος θέλει θα πάει, όποιος θέλει θα πάει. Τόσο απλά. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πληρώσουν και θέλουν να πληρώσουν και θα πληρώσουν γι αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν μπορούν. Πού ωφελούνται οι δεύτεροι; Οι δεύτεροι ωφελούνται στο μέτρο που οι πρώτοι φεύγουν από τη λίστα. Άρα, φεύγοντας οι πρώτοι από τη λίστα, οι πρώτοι που δεν θέλουν ή δε μπορούν, θα χειρουργηθούν τελικά γρηγορότερα. Εκεί ωφελούνται οι πρώτοι», δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

   

  «Γιατί το επιχείρημα να πάρετε κι άλλους χειρουργούς και νοσηλευτές και αναισθησιολόγους δεν είναι σοβαρό επιχείρημα; Διότι κάνουμε προσκλήσεις προσλήψεων και δεν βρίσκουμε γιατρούς και νοσηλευτές και αναισθησιολόγους. Γιατί δε βρίσκουμε; Διότι οι αμοιβές είναι χαμηλές. Διότι η υπηρεσία στο ΕΣΥ δεν είναι πια τόσο ελκυστική όσο ήταν κάποτε. Άρα, είτε κάνουμε προσλήψεις είτε δεν κάνουμε προσλήψεις, περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και αναισθησιολόγους δε θα βρούμε συγκλονιστικά περισσότερους. Πότε μπορεί να προσδοκούμε ότι θα έχουμε περισσότερους; Όταν η θέση του λειτουργού στο ΕΣΥ θα γίνει περισσότερο ελκυστική. Ένας τρόπος για να γίνει περισσότερο ελκυστική είναι και τα απογευματινά χειρουργεία. Για ποιο λόγο. Διότι τους εξασφαλίζουν ένα υψηλότερο εισόδημα. Άρα κάποιος που προχθές μπορεί να σκεφτόταν να μην πάει στο ΕΣΥ, τώρα μπορεί να το σκεφτεί».

  χειρουργεία Άδωνις Γεωργιάδης  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ