Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Αυτά είναι τα ποτά που κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου

    Αυτά είναι τα ποτά που κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου

    Σημαντικό ρόλο στις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα ποτά στην επιδερμίδα παίζει και το είδος του αλκοόλ που θα καταναλωθεί.

    Καλό είναι να αποφεύγονται τα κρασιά, η μπύρα και τα κοκτέιλ εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας  που έχουν σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες φλεγμονής και ακμής.

    Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα διαυγή ποτά όπως η βότκα, η τεκίλα και το τζιν αποτελούν ασφαλέστερες επιλογές, αφού αποβάλλονται γρηγορότερα από το σώμα και έχουν λιγότερη ζάχαρη.

    Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας:

    Για όσους θα ενδώσουν αυτές τις ημέρες στο αλκοόλ καλό είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι να μετριάσουν τις επιπτώσεις και να αναγεννήσουν το δέρμα τους.

    Πρωταρχικό στόχο θα πρέπει να αποτελεί η ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας. Γι’ αυτό για κάθε ποτό που καταναλώνεται θα πρέπει να λαμβάνεται και ένα ποτήρι νερό, το οποίο εκτός από την επαναφορά της υγρασίας βοηθά και στη γρηγορότερη αποβολή του αλκοόλ, που για τον οργανισμό είναι μια τοξίνη.

    Ακόμη, καθημερινά θα πρέπει να ακολουθείται η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με ενυδατικές κρέμες, καθώς αυτό θα προσφέρει ανακούφιση στο ξηρό δέρμα και θα ελέγξει την ένταση της έξαρσης ορισμένων δερματοπαθειών. Θα πρέπει να προτιμώνται οι ενυδατικές κρέμες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναφορά της υγείας του δέρματος εξαρτάται και από την ηλικία, καθώς με αυτή συνδέεται η ποσότητα κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός, όπως και από την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται.

    Η αποτοξίνωση μετά τις γιορτές θα βοηθήσει το δέρμα να καλυτερέψει, ειδικά αν συνδυαστεί με ξεκούραση, διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αισθητικές θεραπείες.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ