Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Αυτές οι τροφές ρίχνουν χαμηλά την «κακή» (LDL) χοληστερόλη

  Η μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL (Low-Density Lipoprotein) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων LDL στο αίμα.

  Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο ή γιατρό για να καθορίσετε το καλύτερο πλάνο διατροφής για τις ατομικές σας ανάγκες, καθώς η μείωση της LDL χοληστερόλης μπορεί να απαιτεί μια συνολική προσέγγιση που συμπεριλαμβάνει διατροφή, άσκηση και ίσως φαρμακευτική αγωγή.

  Μερικές από τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της «κακής» (LDL) χοληστερόλης είναι:

  Φασόλια, φακές και άλλα όσπρια: Τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Τα όσπρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL χοληστερόλης.

  Ολικής άλεσης δημητριακά: Τα ολικής άλεσης δημητριακά, όπως το βρώμη και ο κορασάν, περιέχουν διαλυτές ίνες που βοηθούν στην περιορισμένη απορρόφηση της χοληστερόλης. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL χοληστερόλης.

  Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης χαμηλά σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση της χοληστερόλης.

  Ω-3 λιπαρά οξέα: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα και η ρέγγα, περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα LDL.

  Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

  Ελαιόλαδο: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

  Εκτός από τη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης, όπως η άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος και η διαχείριση του άγχους. Εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με το πώς μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

  Πηγές: heart.org/en , eatright.org , nih.gov , cdc.gov.

  Αυτές οι τροφές ρίχνουν χαμηλά την «κακή» (LDL) χοληστερόλη

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ