Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Αυτοψία Λέκκα στον Βόλο για τα νεκρά ψάρια: «Δεν ξέρω αν ο χώρος στον δήμο Ρήγα Φεραίου, πληροί τις 32 προϋποθέσεις υγειονομικής ταφής»

    Ερωτήματα για τον χώρο που αποφασίστηκε να γίνει υγειονομική ταφή των νεκρών ψαριών στον δήμο Ρήγα Φεραίου, που μέχρι πρότινος κάλυπταν τεράστιες επιφάνειες του Παγασητικού, έθεσε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα (01/09) στον Βόλο.

    Ήδη από χθες, σε χώρο που διαμορφώθηκε για την υγειονομική ταφή των νεκρών ψαριών στον δήμο Ρήγα Φεραίου, έφτασαν 70 φορτηγά και σήμερα συνεχίζεται η επιχείρηση. «Δεν είμαι απολύτως σίγουρος εάν η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ασφαλής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως «δεν ξέρω εάν ο συγκεκριμένος χώρος πληροί τις 32 προϋποθέσεις, για να αποτελεί χώρο υγειονομικής ταφής. Θα το διερευνήσουμε τις αμέσως επόμενες ώρες».

    Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το 1993 είχαν τεθεί 32 όροι και στη συνέχεια, με βάση αυτούς τους όρους, «κάναμε την αποκατάσταση 3.600 χωματερών σε όλη τη χώρα. Ο συγκεκριμένος χώρος, δεν ξέρω εάν είναι κατάλληλος. Μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί και όχι».

    Παράλληλα χαρακτήρισε την καύση «το άριστο μέτρο» για τέτοιες περιπτώσεις, σημειώνοντας πως σε επείγουσες διαδικασίες σαν τη συγκεκριμένη γίνονται και λάθη.

    «Τα θέματα είναι επείγοντα και για αυτό και γίνονται και λάθη. Θα έπρεπε να υπάρχει η αναγνώριση του χώρου να δούμε εάν πληρούνται τα κριτήρια. Κυρίως είναι το γεωπεριβάλλον, εάν δηλαδή π.χ. το έδαφος είναι κατάλληλο, εάν υπάρχει σταθερότητα των εδαφικών μαζών, εάν υπάρχει κίνδυνος ρευστοποίησης ή κινητοποίησης έπειτα από σεισμική δόνηση κ.α. Η καύση είναι το άριστο μέτρο, αλλά μπορεί μην υπήρχαν δυνατότητες».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ