Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Αυξάνεται το κονδύλι για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

  Αυξάνεται το κονδύλι για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

  Πάνω από 365 εκ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

  «Κεντρική αποστολή του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αυτή τη χρονιά είναι να παραδώσουμε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, περί τα τέλη Μαϊου στον Πρωθυπουργό και ο χρονισμός αυτός της διοργάνωσης είναι ιδανικός» ανέφερε στον χαιρετισμό της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη που συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια στο 2ο STAR Forum για το Δημογραφικό και το Brain Gain.


  Στη σύντομη παρέμβαση της το πρωί η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στο Σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά πολιτικές, μέτρα και δράσεις που ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση.

  Ενδεικτικά ανέφερε τις πολιτικές μείωσης της ανεργίας, τις διαδοχικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, τη δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή των νέων ανθρώπων που έφυγαν στο εξωτερικό, την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, αλλά και την αύξηση του επιδόματος γέννας και την επέκταση της άδειας μητρότητας με τμήμα αυτής να δύναται να το λαμβάνει και ο πατέρας.

  Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη της προσχολικής αγωγής με τη διάθεση πάνω από 365 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.


  Επισήμανε τέλος ότι οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθούν οι αρνητικοί δείκτες του δημογραφικού προϋποθέτουν χρόνο, επιμονή, συνεργασία ενότητα.

  Το πρωί η Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με τον οποίο συζήτησαν θεματα που αφορούν τους συμπολίτες μας με αναπηρία αλλά και για την πορεία του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, μέσα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

  Στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, υπολογίζεται σε επίπεδο προϋπολογισμού να φτάσει τα 23.248.966,87€, ενισχύοντας σημαντικά τους 17.609 ωφελούμενους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ακόμα πιο στενή συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της δημογραφικής απειλής, μέσα από δράσεις που στοχεύουν στο brain gain, την ενίσχυση της περιφερειακής διάστασης του δημογραφικού και της τόνωσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και η συνδιοργάνωση κοινών εκδηλώσεων σχετικά με ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

  Η υπουργός είχε εξάλλου σύντομη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου με το οποίο συζήτησαν για θέματα κοινωνικών υπηρεσιών.

  Στη συνέχεια, η κυρία Ζαχαράκη επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ Στερεάς Ελλάδας μαζί με τον Διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναδείχτηκε η συμβολή του παραρτήματος στην κοινωνική φροντίδα και την ουσιαστική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα προς τους ευάλωτους πολίτες του νομού, για τους οποίους ο ΟΠΕΚΑ διέθεσε το 2023 το συνολικό ποσό των 137.371.693€.

  Η Υπουργός βρέθηκε και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, όπου συνομίλησε και ευχαρίστησε το προσωπικό για τη φροντίδα και την πολύπλευρη στήριξη στα παιδιά και εφήβους που φιλοξενούνται εκεί. Γευμάτισε δε μαζί με τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ του ΚΚΠ.

  Η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ όλες τις δομές μας στη Λαμία. Είμαστε στην ίδια γραμμή μαζί με την Περιφέρεια και τους Δήμους ώστε να δράσουμε σε πολλά πεδία. Αφενός μεν, να βάλουμε ένα ανάχωμα στη δημογραφική πτώση του Νομού και παράλληλα να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό πρόσημο της περιοχής προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας».

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ