Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
More

    Αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους: Ποιοι τις δικαιούνται

    Αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους: Ποιοι τις δικαιούνται

    Μετά από καθυστέρηση τεσσάρων ετών, ο ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει στους εργαζόμενους συνταξιούχους να αυξήσουν τη σύνταξή τους, ανάλογα με τον χρόνο που έχουν εργαστεί μετά τη συνταξιοδότηση.

    Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που εργάστηκε για πέντε επιπλέον χρόνια μπορεί να δει αύξηση στη σύνταξή του έως και 115 ευρώ τον μήνα.


    Όσοι θέλουν να επωφεληθούν από αυτό, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ, ώστε να ληφθούν υπόψη τα επιπλέον ένσημά τους. Αν κάποιος συνταξιούχος δούλεψε δύο χρόνια μετά τη σύνταξή του, μπορεί να ζητήσει προσαύξηση τόσο στην κύρια σύνταξη όσο και στην επικουρική.

    Το νέο μέτρο αφορά όλους τους συνταξιούχους που εργάζονται, είτε τους κόπηκε η σύνταξη κατά 30% όσο δούλευαν, είτε τους σταμάτησε εντελώς. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που είχε 30% περικοπή λόγω δουλειάς μπορεί τώρα, μετά τη διακοπή της εργασίας του, να ζητήσει την αύξηση της σύνταξής του για τον χρόνο που εργάστηκε.

    Συγκεκριμένα, η προσαύξηση υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης για κάθε χρόνο που δούλεψε ως συνταξιούχος. Για παράδειγμα, το πρώτο έτος εργασίας μετά τη σύνταξη δίνει προσαύξηση 0,77% στις αποδοχές που είχε εκείνη την περίοδο. Έτσι, αν κάποιος δούλεψε για τρία χρόνια μετά τη σύνταξη, η σύνταξή του θα αυξηθεί ανάλογα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ