Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό, με τους παράγοντες της αγοράς να μη κρύβουν την αισιοδοξία και τις προσδοκίες τους. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος αναμένονται έσοδα 22 δις ευρώ, δηλαδή αύξηση 10% σε σχέση με το 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο τεύχος της σειράς μελετών «Τάσεις του επιχειρείν» της Εθνικής Τράπεζας ο ελληνικός τουρισμός, με εφόδια τη δυναμική εκκίνηση της χρονιάς και τους θετικούς πρόδρομους δείκτες δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει μία νέα χρονιά ρεκόρ. Τα στοιχεία οδηγούν σε 35 εκατ. αφίξεις, με αύξηση του μεριδίου της χώρας μας στη μεσογειακή αγορά.

Βέβαια, δεν είναι όλοι οι προορισμοί στην ίδια ταχύτητα. Μύκονος και Σαντορίνη κινούνται στα επίπεδα του 2023, Ρόδος και Πάρος έχουν ξεκινήσει με το δεξί, ενώ υποτονική είναι η κίνηση στην Πελοπόννησο.

Πέρα από το δυναμικό ξεκίνημα της σεζόν την αισιοδοξία των παραγόντων της αγορά ενισχύουν οι κρατήσεις από τον Σεπτέμβριο και μετά, που δείχνουν σημαντικές τάσεις επέκτασης της τουριστικής περιόδου.