Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Αύξηση 9% στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου

    Αύξηση 9% στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου

    Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτοξεύθηκαν λόγω της κατάρρευσης των ροών από τη Νορβηγία, φέρνοντας στην επιφάνεια τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης από έναν μεγάλο προμηθευτή.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα του τελευταίου μήνα, με αύξηση έως και 9%, φτάνοντας τα 37,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αιτία αποτέλεσε η έκτακτη διακοπή λειτουργίας στο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας.


    Παράλληλα, οι ροές στον τερματικό σταθμό Easington του Ηνωμένου Βασιλείου, από τον οποίο προέρχεται το ένα τρίτο της συνολικής προμήθειας της χώρας, μηδενίστηκαν. Οι διακοπές αυτές καταδεικνύουν τη σημασία της Νορβηγίας στον εφοδιασμό της Ευρώπης, ιδίως μετά τη διακοπή των περισσότερων παραδόσεων από ρωσικούς αγωγούς λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

    Ακόμα και μετά την ενεργειακή κρίση, η αγορά παραμένει ευάλωτη σε ζητήματα εφοδιασμού, με τους traders να αντιδρούν άμεσα σε οποιαδήποτε απόκλιση από τα προγραμματισμένα εποχικά σχέδια συντήρησης.

    “Η απρογραμμάτιστη διακοπή λειτουργίας της Νορβηγίας αναδεικνύει για άλλη μια φορά την εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές”, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank A/S.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ