Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Αυξήθηκαν οι τραπεζικές χορηγήσεις τον Σεπτέμβριο

    Αυξήθηκαν οι τραπεζικές χορηγήσεις τον Σεπτέμβριο

    H χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης σημείωσε καθαρή εισροή 0,1 δισ. ευρώ, ανακάμπτοντας από την αρνητική ροή των 0,47 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

    Σημαντική αύξηση κατέγραψε η μηνιαία καθαρή ροή συνολικής χρηματοδότησης από τις ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο του 2024, φτάνοντας τα 2,05 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την αρνητική καθαρή ροή των 0,37 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης σημείωσε καθαρή εισροή 0,1 δισ. ευρώ, ανακάμπτοντας από την αρνητική ροή των 0,47 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να διαμορφώνεται στο -2,0% από -0,8%.


    Στον ιδιωτικό τομέα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης μειώθηκε στο 6,6% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η καθαρή μηνιαία ροή ανήλθε σε 1,94 δισ. ευρώ, έναντι των 0,1 δισ. ευρώ του Αυγούστου. Η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις παρουσίασε σημαντική άνοδο, φτάνοντας τα 1,92 δισ. ευρώ, από 0,16 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να μειώνεται στο 10,9% από 11,3%. Οι μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις έλαβαν θετική καθαρή ροή ύψους 1,61 δισ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής της χρηματοδότησης να μειώνεται στο 9,2%. Στον αντίποδα, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατέγραψαν ρυθμό αύξησης στο 25,0%, με καθαρή μηνιαία ροή 0,31 δισ. ευρώ.

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, η καθαρή ροή ανήλθε στα 0,05 δισ. ευρώ, ανακάμπτοντας από αρνητική ροή 0,01 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, με ετήσιο ρυθμό μεταβολής στο 0,3%. Ωστόσο, η χρηματοδότηση προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα, καταγράφοντας καθαρή εκροή 0,02 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένη από τα 0,05 δισ. ευρώ του προηγούμενου μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε το -0,9% από -0,7%.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ