Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Τι κάνει τον Ezra Bridger τόσο σημαντικό;

    Προσοχη! Spoilers από τα δυο πρώτα επεισόδια του “Star Wars: Ahsoka”.


    Το “Star Wars: Ahsoka μπορεί” να είναι η πρώτη live-action σειρά που πρωταγωνιστεί η εμβληματική ηρωίδα της Rosario Dawson, αλλά δεν αφορά μόνο αυτήν. Όπως δείχνουν τα δύο πρώτα επεισόδια, το “Ahsoka” είναι ουσιαστικά η 5η σεζόν του “Star Wars Rebels”. Η νέα σειρά χτίζει πάνω στα θεμέλια του προκατόχου της, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης πολλών από τους αγαπημένους χαρακτήρες του “Rebels”.

    Τα δύο πρώτα επεισόδια κάνουν μια αξιοθαύμαστη δουλειά στην ενημέρωση των θεατών που δεν έχουν δει το “Rebels”, αλλά υπάρχει ένας βασικός χαρακτήρας του οποίου ο ρόλος παραμένει μυστήριο . Ποιος είναι ο Ezra Bridger του Eman Esfandi και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την Ahsoka και τους φίλους της να τον βρουν; Παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον νεαρό Jedi και την περίεργη ιστορία του με την Ahsoka Tano.

    Ποιος είναι ο Ezra Bridger;

    Ο Ezra είναι ένας από τους λίγους Jedi που πολέμησαν ενεργά εναντίον της Empire στα χρόνια που οδήγησαν στη Μάχη του Yavin. Γεννήθηκε την Empire Day, που σηματοδότησε το τέλος των Clone Wars και την έναρξη της κυριαρχίας του Emperor Palpatine στον γαλαξία. Αφού οι γονείς του φυλακίστηκαν επειδή μίλησαν εναντίον της Empire, ο Ezra έμεινε ορφανός και μεγάλωσε μόνος του στον πλανήτη Lothal. Μέχρι που βρέθηκε από τους Spectres και στρατολογήθηκε στην οικογένειά τους.

    Η οικογένεια είναι πραγματικά η καλύτερη λέξη για να περιγράψει αυτή την ομάδα ανταρτών μαχητών της ελευθερίας. Η Hera Syndulla (με τη φωνή της Vanessa Marshall στο “Rebels” και την ερμηνεία της Mary Elizabeth Winstead στο “Ahsoka”) είναι η “μητέρα” που κρατά την ομάδα ενωμένη. Ο Zeb Orrelios (Steve Blum) είναι ο δύστροπος μεγαλύτερος “αδελφός” του Ezra. Η Sabine Wren (με τη φωνή της Tiya Sircar και την ερμηνεία της Natasha Liu Bordizzo σε live action) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η μεγαλύτερη “αδερφή” του αλλά ο Ezra ήταν βαθιά ερωτευμένος μαζί της (το τελευταίο του holo μήνυμα στη Sabine αντικατοπτρίζει αυτή τη περίπλοκη σχέση μεταξύ τους).

    Αλλά η πιο σημαντική σχέση του Ezra στο “Rebels” είναι με τον Kanan Jarrus (Freddie Prinze, Jr.). Ο Kanan είναι ένας πρώην Padawan Jedi που επέζησε από τα γεγονότα του Order 66 και, όπως η Ahsoka, πέρασε χρόνια κρυμμένος πριν τελικά ενταχθεί στην Rebel Alliance. Ο Kanan αισθάνεται τη δυνατή σύνδεση του Ezra με τη Force και γίνεται απρόθυμα ο δάσκαλός του, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ τη δική του εκπαίδευση. Η σειρά αφορά εξίσου την ανάπτυξη του Kanan ως μέντορα και πατέρα όσο και το μονοπάτι του Ezra ως Jedi.

    Τι κάνει τον Ezra Bridger τόσο σημαντικό;

    Ο Ezra είναι ασυνήθιστος στο ότι οι ικανότητες του στην Force εκφράζονται συχνά μέσω μιας βαθιάς σύνδεσης με τη φύση και το ζωικό βασίλειο. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με τα ζώα πέρα των συνηθισμένων. Αλλά όπως πολλοί νέοι Jedi πριν και μετά από αυτόν, ο Ezra αισθάνεται επίσης την έλξη της Dark Side. Αυτή η έλξη γίνεται ισχυρότερη όταν ο Ezra ανακαλύπτει ότι οι γονείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας διαφυγής από τη φυλακή. Ο πρώην Sith Lord, Maul, αισθάνεται στον Ezra έναν άξιο μαθητευόμενο, αν και ποτέ δεν κατάφερε να τον τραβήξει κοντά του.

    Μετά την ηρωική θυσία του Kanan στο “Rebels: Season 4”, ο Ezra εμφανίζεται ως Jedi και βοηθά να ηγηθεί του αγώνα για την απελευθέρωση του Lothal από τα χέρια της Empire. Ο Ezra αντιμετωπίζει τον Grand Admiral Thrawn σε ένα Imperial Star Destroyer, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της Force για να επικοινωνήσει με μια ομάδα διαστημικών φαλαινών γνωστών ως purrgil. Τα purrgil σύρουν το Star Destroyer στο υπερδιάστημα και στην άκρη του γαλαξία, αφήνοντας τις υπόλοιπες αυτοκρατορικές δυνάμεις ευάλωτες στους Rebels. Χάρη στη θυσία του Ezra, οι αντάρτες κερδίζουν μια βασική, πρώιμη νίκη και η Empire χάνει τον πιο λαμπρό διοικητή της.

    Χρόνια αργότερα, το ερώτημα παραμένει – τι ακριβώς συνέβη με τον Ezra και τον Thrawn; Που είναι τώρα; Αυτό είναι το βασικό μυστήριο της σειράς “Ahsoka”.

    Τι κάνει τον Ezra Bridger τόσο σημαντικό;

    Η σύνδεση του Ezra με την Ahsoka

    Η Ahsoka έχει παρελθόν με τον Ezra, καθώς πολέμησε μαζί με τους Spectres στο ρόλο της πράκτορα πληροφοριών των Επαναστατών, γνωστή ως Fulcrum. Η Ahsoka παρέχει πληροφορίες στους Spectres κατά τη διάρκεια της 1ης σεζόν, προτού αποκαλύψει τον εαυτό της στο φινάλε της σεζόν και να γίνει τακτικό μέλος του πληρώματος στη 2η σεζόν.

    Ωστόσο, την χάνουμε στο φινάλε της 2ης σεζόν, μετά από μια δραματική μάχη με τον Darth Vader και τον Sith Inqusitorius στον Malachor. Η Ahsoka φαίνεται να σκοτώνεται όταν καταρρέει ο ναός των Sith. Μόνο προς το τέλος της σειράς οι θεατές μαθαίνουν τι πραγματικά συνέβη και πώς επέζησε.

    Στην 4η σεζόν, ο Ezra ταξιδεύει σε ένα “σύμπαν” γνωστό ως World Between Worlds, που υπάρχει έξω από τα όρια του κανονικού χρόνου και του χώρου. Εκεί βλέπει την μάχη της Ahsoka με τον Vader και την τραβάει στην ασφάλεια λίγο πριν καταρρεύσει ο ναός. Ο Ezra σκέφτεται να κάνει το ίδιο για τον Kanan, αλλά η Ahsoka του υπενθυμίζει ότι αυτός και οι υπόλοιποι Spectres είναι ζωντανοί μόνο χάρη στην θυσία του Kanan. Η Ahsoka επιστρέφει στο timeline της και υπόσχεται να βρει τον Ezra ξανά. Μπορείτε να διαβάσετε όσα έγιναν στο επεισόδιο στο αναλυτικό άρθρο μας εδώ.

    Δυστυχώς, η Ahsoka δεν εκπληρώνει ποτέ την υπόσχεσή της. Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, η Ahsoka δεν συναντά ξανά τους Specters στα υπόλοιπα επεισόδια του “Rebels”. Γενικά, είναι πολύ λίγα γνωστά για την ιστορία της Ahsoka μεταξύ των γεγονότων του “Rebels: Season 2” και της εμφάνισης της στο “The Mandalorian” (που συμβαίνει πάνω από μια δεκαετία αργότερα). Δεν γνωρίζουμε αν συνέχισε να πολεμά μαζί με την Rebellion ή πότε ακριβώς συνάντησε για πρώτη φορά τον Luke Skywalker, τον γιο του παλιού της δασκάλου.

    Βέβαια, το “Star Wars: Ahsoka” αρχίζει να γεμίζει αυτό το μεγάλο κενό στην ιστορία της. Έχουμε μάθει ότι συναντήθηκε ξανά με τους επιζώντες Specters κάποια στιγμή μετά το τέλος του “Rebels”. Μάλιστα επιχείρησε να εκπαιδεύσει τη Sabine στην Force (αν και γνωρίζουμε ότι δεν είναι force sensitive;) αλλά δεν πήγε και πολύ καλά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Ahsoka είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να βρει ξανά τον Ezra.

    Τι κάνει τον Ezra Bridger τόσο σημαντικό;

    Δείτε το Star Wars: Ahsoka στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗

    Ταξίδια στον χρόνο και άλλοι γαλαξίες

    Η διάσωση της Ahsoka από τον Ezra στο World Between Worlds είναι ίσως το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα χρήσης του ταξιδιού στον χρόνο στο franchise του “Star Wars”. Αλλά θα είναι η μόνη φορά που αυτοί οι δύο χαρακτήρες θα παραβιάσουν τους νόμους του χρόνου και του χώρου;

    Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το” Star Wars: Ahsoka” θα εμβαθύνει στη μυθολογία του World Between Worlds. Η απεικόνιση του αστροχάρτη που εντοπίζει την τοποθεσία του Thrawn είναι ύποπτα παρόμοια με εκείνη του World Between Worlds, ο οποίος απεικονίζεται ως ένα μαύρο κενό γεμάτο με ουράνια σώματα που συνδέονται με γραμμές και κουκκίδες. Και έχει αποκαλυφθεί ότι η εύρεση του Thrawn και του Ezra είναι κάτι περισσότερο από το να εντοπίσουμε τον σωστό πλανήτη. Οι δύο τους μεταφέρθηκαν σε έναν εντελώς διαφορετικό γαλαξία. Για άλλη μια φορά, η Ahsoka θα περιπλανηθεί πέρα ​​από τον κανονικό γαλαξία του “Star Wars”.

    Οι fans του “Star Wars Expanded Universe “μπορεί να θυμούνται ότι δεν είναι εύκολο να ανοίξει κανείς μια πόρτα σε άλλο γαλαξία. Τα βιβλία New Jedi Order εισήγαγαν τους Yuuzhan Vong, εξωγήινους κατακτητές από άλλο γαλαξία που σχεδόν έφεραν την New Republic σε κατάρρευση. Αυτά τα βιβλία καθιέρωσαν ότι οι νόμοι της φυσικής λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε γαλαξία, και οι Vong προέρχονται από ένα μέρος όπου Force δεν υπάρχει. Αυτό τους κάνει μοναδικά ικανούς στον τρόπο δολοφονίας των Jedi.

    Μπορεί ο ίδιος κανόνας να ισχύει και στο σύμπαν του “Star Wars” της Disney; Θα ταξιδέψουν η Ahsoka και η Sabine σε ένα νέο γαλαξία, μόνο για να ανακαλύψουν ότι η Force δεν υπάρχει εκεί; Αυτό θα περιπλέξει σίγουρα την αποστολή της Ahsoka. Μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί ο Ezra έχει μείνει εξαφανισμένος για τόσο πολύ καιρό. Κλεισμένος σε άλλη γαλαξία και χωρίς τη Force να στηριχθεί, θα ήταν εντελώς αδύνατο να επικοινωνήσει με τους φίλους του.

    Μια άλλη δημοφιλής θεωρία των fans έχει τον Ezra να κρύβεται μπροστά μας και απλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τον Sith Inquisitor Marrok, τον οποίο η Ahsoka μάχεται στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Υπάρχει κάποιος λόγος που αυτός ο χαρακτήρας παραμένει με μάσκα και σιωπηλός; Μήπως είναι στην πραγματικότητα ο Ezra κάτω από την πανοπλία και με κάποιο τρόπο έχει φτάσει να υπηρετεί την Morgan Elsbeth και τον Baylan Skoll; Ίσως ο Ezra να δραπέτευσε από την εξορία του, μόνο για να χάσει το ποιος είναι στην πορεία.

    Αναρωτιόμαστε επίσης τι έχει κάνει ο Thrawn όλα αυτά τα χρόνια. Το EU είχε τον Thrawn γνώστη της απειλής των Vong, καθώς οι άνθρωποι του στην Chiss Ascendancy τους είχαν συναντήσει. Ήταν ένας από τους κινητήριους λόγους του για την ενοποίηση του κατακερματισμένου Imperial Remnant σε εκείνα τα βιβλία ώστε να προετοιμάσει τον γαλαξία να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε μια νέα εισβολή.

    Δεν έχει γίνει καμία αναφορά στους Yuuzhan Vong στο canon του “Star Wars” της Disney, αλλά οι πρόσφατες νουβέλες του Thrawn εισάγουν μια παρόμοια εξωγήινη αυτοκρατορία γνωστή ως Grysk Hegemony. Θα μπορούσε το “Star Wars: Ahsoka” να βασιστεί πάνω στα βιβλία και να αποκαλύψει ότι ο Thrawn έχει πολεμήσει τους Grysk σε άλλο γαλαξία; Θα μπορούσε ο Thrawn να είναι λιγότερο κακός αλλά ένας απίθανος σύμμαχος ενάντια σε μια ακόμα μεγαλύτερη απειλή για τη New Republic; Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα να εξετάσουμε καθώς ο Dave Filoni ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τη δική του live-action ταινία “Star Wars”. Ίσως ο Thrawn δεν είναι ο μεγάλος κακός εδώ.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ