Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Airbnb: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιό σας

  Airbnb: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιό σας

  Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες ενοίκων οι οποίοι έντρομοι ανακάλυψαν κρυφές κάμερες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο Airbnb όπου διέμεναν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, σημειώθηκαν και περιστατικά εκβιασμού των ενοίκων ή ακόμα και ανάρτηση του υλικού που κατέγραψαν οι κρυφές κάμερες στο διαδίκτυο.

  Δυστυχώς, το πρόβλημα φαίνεται να μεγαλώνει ολοένα, με μια ανάλυση που δημοσίευσε πρόσφατα η Daily Mail να αποκαλύπτει ότι 1 στα 132 διαμερίσματα Airbnb να έχουν κρυφές κάμερες. Οι αναφορές είναι παρόμοιες και για άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

  Πού πρέπει να κοιτάξετε πρώτα για κρυφές κάμερες

  Σύμφωνα με τον Brian Higgins, ειδικό ασφαλείας στην εταιρία Comparitech, συχνά οι κάμερες κρύβονται μέσα σε μικρού μεγέθους απλά, καθημερινά αντικείμενα όπως είναι οι γλάστρες, τα λούτρινα αρκουδάκια και οι ανιχνευτές καπνού.

  Αλλά ύποπτοι είναι και οι κρεμαστοί καθρέφτες, οι οποίοι θεωρούνται ως κλασική επιλογή.

  «Πολλές φορές, οι επιτήδειοι τοποθετούν την κρυφή κάμερα στο πίσω μέρος ενός καθρέφτη διπλής όψεως. Εάν ένας καθρέφτης είναι καρφωμένος πάνω στον τοίχο, κλείστε τα φώτα και ελέγξτε όλη την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας τον φακό του κινητού σας τηλεφώνου. Εάν μπορείτε να δείτε κάτι πίσω από τον καθρέφτη, τότε πιθανότατα πρόκειται για καθρέφτη διπλής όψεως, ο οποίος διευκολύνει τη λειτουργία των κρυφών καμερών», εξηγεί ο Higgins.

  Ο ίδιος προσθέτει ότι ο φακός του τηλεφώνου στο σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τυχόν αντανακλάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν την παρουσία τυχόν φακών που ανήκουν σε κρυφές κάμερες. Οι αντανακλάσεις αυτές, συνήθως εμφανίζονται ως «μπλε λάμψεις» στο σκοτάδι.

  Μια άλλη κλασική τοποθεσία είναι η τηλεόραση και ο υπολογιστής, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ούτως ή άλλως ενσωματωμένες κάμερες, οι οποίες καθιστούν το έργο του… ματάκια πιο εύκολο. Όπως, λοιπόν, υποστηρίζει ο Higgins, καλό είναι να καλύπτετε τις κάμερες αυτές, καθώς μπορεί να καταγράφουν εν αγνοία σας, ακόμα και όταν νομίζετε ότι οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ