Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
More

    Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει η προθεσμία – Εντείνεται η επικινδυνότητα για πυρκαγιές

    Συναγερμός έχει σημάνει για τα ακαθάριστα οικόπεδα, που οι καιρικές συνθήκες τα μετατρέπουν σε προσάναμμα για την εκδήλωση πυρκαγιών.

    Κλιματικές αλλαγές με ανομβρία τον χειμώνα – ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός που εντείνει την επικινδυνότητα για πυρκαγιές τους θερινούς μήνες.

    «Είχαμε ένα χειμώνα ο οποίος λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων οδήγησε σε αφθονία νεκρής βλάστησης η οποία είναι έτοιμη να καεί. Παράλληλα έχουμε ήδη από το ξεκίνημα του καλοκαιριού πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πολύ υψηλότερες για την εποχή επίπεδα, ταυτόχρονα έχουμε ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες δύο στοιχεία που έχουν οδηγήσει την καύσιμη ύλη σε τέτοια κατάσταση που είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρξει δασική πυρκαγιά», ανέφερε ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος.

    Τα θερμά καλοκαίρια με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, λένε οι ειδικοί θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

    Τα θερμά καλοκαίρια με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, λένε οι ειδικοί θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ