Μπορεί ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, να σημείωσε κάμψη, φτάνοντας στο 2,9% από το 3,1%, όμως η ακρίβεια στις τιμές επιμένει.
Ο ρυθμός ανατιμήσεων στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο ήταν ηπιότερος, αλλά παραμένει υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό.
Πρωταθλητής στις ανατιμήσεις είναι ελαιόλαδο, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 63,7% σε ετήσια βάση. Ακολούθησαν νερό, αναψυκτικά και χυμοί με 13,8%, φρούτα 12,3%, ψάρια 9,7%, λαχανικά και τα υπόλοιπα τρόφιμα με 6,5%.