Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Αλαλούμ με το έκτακτο δώρο Πάσχα: «Παράθυρο» από Χατζηδάκη, το «κλείνει» ο Θεοχάρης

    Αλαλούμ με το έκτακτο δώρο Πάσχα: «Παράθυρο» από Χατζηδάκη, το «κλείνει» ο Θεοχάρης

    Χαμηλώνει τους τόνους η κυβέρνηση για έκτακτο δώρο Πάσχα. Χτες ο υπουργός Οικονομικών άφηνε ανοιχτό «παράθυρο», σήμερα ο Θεοχάρης το «κλείνει».

    Μπορεί χτες ο υπουργός Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης να άφησε παράθυρο για παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ωστόσο, σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης έκοψε… μαχαίρι τη συζήτηση.


    «Δεν είναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν» τόνισε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο Real Fm.

    Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Οι καλύτερες διαδικασίες στήριξης των εισοδημάτων είναι αυτές που έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα και ήδη έχει αρχίσει η διαβούλευση και η συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αύξηση του κατώτατου μισθού που συμπαρασύρει και μια σειρά αυξήσεων συνολικότερα».

    «Δεν είναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα του προϋπολογισμού. Οι υποχρεώσεις αυτής της χρονιάς είναι δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα αξιοποιεί όταν υπάρχουν τα περιθώρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε καν τα στοιχεία του Ιανουαρίου. Νομίζω ότι κινούμαστε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και ελάχιστα καλύτερα, όχι κάτι όμως που δημιουργεί προσδοκίες για πολύ μεγάλες υπερβάσεις» κατέληξε.

    Τι δήλωνε ο Κωστής Χατζηδάκης για έκτακτο δώρο Πάσχα

    «Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης», σημείωσε αρχικά ο υπουργός μιλώντας χτες το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


    «Αυτά κοστίζουν 210-212 εκ. ευρώ», διευκρίνισε, ενώ «όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπεί».

    Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ