Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
More

    Αλλαγές στο ΑΣΕΠ σχεδιάζει η Κυβέρνηση για γρηγορότερες προσλήψεις – Τι απαντάει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

    Αλλαγές στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να…τρέχουν πιο γρήγορα οι προσλήψεις προανείγγελε ο Πρωθυπουργός. Ένας τομέας, δε, που χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, μέσω των προσλήψεων, είναι αυτός της Υγείας, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει τοποθετήσει την επόμενη ημέρα του εθνικού συστήματος στην προμετωπίδα των στοιχημάτων, που καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση. Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί και μέσα από την άμεση στελέχωση σε προσωπικό.

    Προαναγγέλλει αλλαγές

    «Δε λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά. Και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον «Alpha».

    Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της επιτάχυνσης των προσλήψεων, με πρώτο κερδισμένο τον τομέα της υγείας, είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν άμεσα την κυβέρνηση, καθώς, όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να συζητηθεί σοβαρά. «Αργούν πάρα πολύ οι άνθρωποι να κάτσουν στις θέσεις τους ή να αναλάβουν δουλειά. Και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το δούμε», είναι το σήμα που εκπέμπουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχε χαρακτηρίσει «βαριά» τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. «Εξασφαλίζει αξιοκρατία, αλλά δεν είναι πιο γρήγορη διαδικασία. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και εμάς το πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ, κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους», είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Τι απαντάει ο Προέδρος του ΑΣΕΠ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ