Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Αναδρομικά έως 4.000 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους

    Ευχάριστα νέα για χιλιάδες συνταξιούχους καθώς αναμένεται να λάβουν αναδρομικά ποσά μέχρι και 4.000 ευρώ.

    Αφορά συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων οι οποίοι θα λάβουν «σίγουρες» επιστροφές.

    Συγκεκριμένα, είναι αναδρομικά έως 4.000 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις, που «κλείδωσαν» για 350.000 συνταξιούχους μέσω δικαστικών αποφάσεων, οι οποίοι θα τα λάβουν και με τόκους από την ημερομηνία που έκαναν την προσφυγή.

    Οι τόκοι επί των αναδρομικών φτάνουν ως και 2.160 ευρώ για προσφυγές που χρονολογούνται από το 2017, ενώ γα τις πιο πρόσφατες αγωγές (του 2020) οι τόκοι βγαίνουν περίπου στα 250 με 350 ευρώ γιατί πέραν του μικρού διαστήματος, από το 2019 και μετά, το επιτόκιο για την έντοκη επιστροφή χρημάτων από το Δημόσιο μειώθηκε στο 3,5%, από 6% που ήταν πριν το 2019.

    Μάλιστα σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» , σε ορισμένες δικαστικές αποφάσεις τα δικαστήρια δικαιώνουν τους συνταξιούχους και με τόκους για τα αναδρομικά που εισπράχθηκαν από τις περικοπές των κύριων συντάξεων.

    Οι πληρωμές επισπεύδονται από τον ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους που έχουν δικαστικές αποφάσεις και δεν επιλέγεται η οδός των καθυστερήσεων, καθώς όσο περνά ο χρόνος που δεν πληρώνονται οι αποφάσεις τόσο αυξάνονται και οι τόκοι που θα πληρώσει ο ΕΦΚΑ στους δικαιωθέντες συνταξιούχους.

    Οι «σίγουρες πληρωμές» αναδρομικών αφορούν 350.000 συνταξιούχους που διεκδικούν μέσω δικαστικών προσφυγών επιστροφές ως 4.000 ευρώ για τις περικοπές που είχαν στις επικουρικές τους στο 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

    Οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν κλειδώσει τα αναδρομικά τους καθώς κατέθεσαν τις προσφυγές τους ως τον Ιούλιο του 2020 που βάσει νόμου αναγνωρίζονται ως εκκρεμείς δίκες, από τις οποίες οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά 11 μηνών για επικουρικές και Δώρα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ