Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αναφορά του Γ. Αρβανιτίδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα για τον σοβαρό κίνδυνο παύσης της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

    Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2022 ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αρβανιτίδης για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Τηλεθέρμανση Κοζάνης από την ελλιπή τροφοδοσία της με θερμική ενέργεια από τις μονάδες του Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς.

    Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα
    Θέμα: «Σοβαρός κίνδυνος παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου.»

    Κύριε Υπουργέ,
    Εννέα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των Μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, για όσο χρόνο λειτουργούν, στην τηλεθέρμανση, προκειμένου να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τόσο τα έργα για την Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) όσο και οι λέβητες φυσικού αερίου καθώς και η κατασκευή των σχετικών δικτύων διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχαμε προτάξει και προτείνει εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής.

    Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, για να αντιμετωπίσετε και δώσετε λύση στα ζητήματα που τίθενται στη σχετική συνημμένη επιστολή, ώστε να μην μείνουν χωρίς θέρμανση 70.000 πολίτες, το νοσοκομείο, οι υγειονομικές μονάδες, τα σχολεία, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, και μάλιστα εν μέσω της επικρατούσας ακόμα πανδημίας και των άσχημων καιρικών συνθηκών του χειμώνα που είναι μπροστά μας.

    Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2022
    Ο αναφέρων βουλευτής
    Γιώργος Αρβανιτίδης

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ