Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια με έκπτωση 5% – Η τελική πρόταση προς τους παρόχους

    Οι νέες τιμές ρεύματος από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν εκπτώσεις 5% για τα οικιακά τιμολόγια για τον μήνα Αύγουστο, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έχει φτάσει στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και αναμένεται πλέον η έκδοση της ΚΥΑ για τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν μετά την κατάργηση των έκτακτων μέτρων.

    Πλέον αυτό που εξετάζεται είναι αν θα υπάρξει κάποιο μεταβατικό στάδιο που θα δίνει στις εταιρείες για να προετοιμαστούν.

    Η τελική πρόταση

    Η τελική πρόταση της ΡΑΑΕΥ περιλαμβάνει τους τέσσερις τύπους τιμολογίων (Α, Β, Γ και Δ) όπως διαμορφώθηκαν έπειτα και από τη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται ότι όλοι οι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να προσφέρουν τουλάχιστον ένα προϊόν κυμαινόμενης τιμολόγησης με ανακοίνωση τιμής την 1η κάθε μήνα (δηλαδή από την Κατηγορία Β) ως βασικό τιμολόγιο.

    Μάλιστα, εάν τελικά υπάρξει μεταβατική περίοδος, οι πάροχοι ρεύματος θα διαθέτουν στην αγορά, για το συγκεκριμένο διάστημα, τιμολόγια αυτής της κατηγορίας (της Β), δηλαδή διάρκειας ενός μήνα με γνωστοποίηση της τιμής στους καταναλωτές την 1η του μήνα εφαρμογής του.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ