Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας για τα Αδέσποτα Ζώα

    Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας για τα Αδέσποτα Ζώα


    Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι τοποθέτησαν ξανά δηλητηριώδεις ουσίες (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, διαταράσσοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής κι αφήνοντας θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 (και της τροποποίησης αυτού με το Ν. 4235/2014) και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 30.000 ευρώ.

    Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων με οποιαδήποτε μέθοδο και τονίζουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την τιμωρία των δραστών.

    Το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων δεν λύνεται με δηλητηριάσεις, αλλά με τη συνεργασία όλων μας, με συνεχή ενημέρωση και ορθή διαχείριση. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών. Η θανάτωση των ζώων συντροφιάς με την απάνθρωπη μέθοδο της “φόλας”, δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας και τους κηδεμόνες κατοικίδιων, αλλά μας αφορά όλους.

    Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Δήμου Εορδαίας, να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης υποδεικνύοντας τους δράστες.

    Ο Δήμος μας εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί πάνω από 180 αδέσποτα ζώα, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

    Τέλος προτρέπουμε κάθε δημότη, σε περίπτωση που αντιληφθεί συμπτώματα δηλητηρίασης σε κάποιο αδέσποτο ζώο, να απευθυνθεί είτε στον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο θεμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Εορδαίας κ. Αναστάσιο Λόφτσαλη είτε στα φιλοζωικά σωματεία, έτσι ώστε να υπάρξει η άμεση μεταφορά του σε συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ