Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

  Ανατροπή στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Κλείνουν πολύ νωρίτερα οι αιτήσεις

  Ανατροπή στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Κλείνουν πολύ νωρίτερα οι αιτήσεις

  Επισπεύδεται η ολοκλήρωση του προγράμματος Φωτοβολταϊκά στη Στέγη. Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα να λήξουν κατά δύο μήνες νωρίτερα, στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.


  Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων https://pvstegi.gov.gr θα παρέμενε ανοιχτή μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων που είναι 238 εκατ. ευρώ,  με απώτατο όριο το τέλος Ιουνίου 2024.

  Με τη λήξη τού προγράμματος μπαίνει τέλος και στη δυνατότητα ενεργειακού συμψηφισμού με βάση την ποσότητα της παραγόμενης ενέργειας.

  Για τις νέες συνδέσεις φωτοβολταϊκών θα ισχύσει ο ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός, δηλαδή κατανάλωση την ώρα της παραγωγής.

  Δικαιούχοι και ύψος επιδότησης

  Δικαιούχοι του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).


  Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75% για τα νοικοκυριά.

  Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους αγρότες είναι 40% – 60%, ενώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.

  Επιπλέον προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους κι εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ