Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Άνοδος στις αποδόσεις στον απόηχο της αναβάθμισης από τη Moody’s

  Υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων και άνοδος των αποδόσεων τους παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά, παρά τη διπλή αναβάθμιση από την Moody’s την προηγούμενη Παρασκευή.

  Η νέα άνοδος των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα μία μέρα νωρίτερα, σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την ανάκαμψη της ευρωπαικής οκονομίας, προκάλεσαν πιέσεις σε όλες σχεδόν τις ευρωπαικές αγορές ομολόγων, επισκιάζοντας έτσι τη θετική εξέλιξη της Moody’s .

  Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης ανέβασε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας κατά δύο βαθμίδες στο Ba1 , με σταθερή προοπτική, δηλαδή μία μόλις βαθμίδα χαμηλότερα από την επενδυτική.

  Ωστόσο απ΄ότι φαίνεται η εξέλιξη αυτή έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά.

  Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 309 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 119 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

  Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,13% από 4,04% % που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 2,70% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,43 %.

  Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0672 δολ . από το επίπεδο των 1,0657 δολ, που άνοιξε η αγορά.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.