Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Μόνο τα Σαββατοκύριακα ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

    Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Υπουργείο Υγείας από όπου αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα χαλάρωσης, καθώς η οικονομία πιέζεται από το παρατεταμένο lockdown αλλά και η κόπωση των πολιτών είναι παραπάνω από εμφανής μετά από τόσους μήνες ασφυκτικού περιορισμού.

    Η ενημέρωση ξεκίνησε στις 19.40, με τον Βασίλη Κικίλια να παίρνει πρώτος τον λόγο και να αναφέρεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στην Θεσσαλονίκη «που μας ανησυχεί» και αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

    «Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου.

    Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only. Με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid».

    Ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε πως οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000.

    Ανοίγει το λιανεμπόριο – Πιλοτικά η διαδημοτική μετακίνηση

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι ύστερα από εισήγηση της επιτροπής γίνεται προσαρμογή των μέτρων.

    Συγκεκριμένα είπε ότι οι προσαρμογές θα δώσουν ανάσες ελευθερίας που θα οδηγήσουν σε καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι όσες δραστηριότητες ανοίξουν θα ανοίξουν με αυστηρούς περιορισμούς.

    Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση είπε ο Υφυπουργός. Ο καιρός έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερη ώρα έξω.

    Η κυβέρνηση αποφάσιζε να επιτραπεί από τη Δευτέρα με τριώρο κόφτη και sms η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click in shop, ωστόσο τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά.

    Από το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακο να επιτρέπεται η μετακίνηση με αριθμό 6 με αυτοκίνητο εκτός του Δήμου για οικογένειες ή μέχρι τρία άτομα σε ΙΧ.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ