Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

    Αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν


    Οι θερινές εκπτώσεις 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος “πέφτει” στις 19 Ιουλίου 2020.

    Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου. Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

    Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

    Οι έμποροι, όμως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προ περίπου δύο μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

    Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος, λόγω του κορονοϊού.

    Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

    Ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι «κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

    Οπως παρατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «υπάρχουν μέλη που καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ