Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ‘Απάνθρωπη καταστροφή’ χαρακτηρίζεται το ριάλιτι του Squid Game

    'Απάνθρωπη καταστροφή' χαρακτηρίζεται το ριάλιτι του Squid Game

    Το “Squid Game”, που κυκλοφόρησε το 2021 και περιστρεφόταν γύρω από έναν θανατηφόρο διαγωνισμό όπου άτομα κάθε ηλικίας προσπαθούσαν να κερδίσουν ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο, αιχμαλώτισε τις καρδιές του κοινού λόγω της κριτικής του στάσης προς τον καπιταλισμό.

    Πλέον, το Netflix δημιουργεί ένα ριάλιτι spin-off, που φέρει το όνομα “Squid Game: The Challenge” και κατά πως φαίνεται, οι συνθήκες των γυρισμάτων είναι τόσο απάνθρωπες, όσο και στην αρχική σειρά, με πολλούς διαγωνιζόμενους να μιλούν για επικίνδυνο περιβάλλον και στημένα παιχνίδια.

    Tο ριάλιτι φέρει 456 πραγματικούς παίχτες να διαγωνίζονται για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί ποτέ σε game show. Στο “Squid Game: The Challenge” οι διαγωνιζόμενοι παλεύουν για $4,56 εκατομμύρια, τα οποία για να κερδίσουν θα πρέπει να περάσουν δοκιμασίες εμπνευσμένες από τη σειρά, καθώς και “νέες προσθήκες” που θα αναγκάσουν τους συμμετέχοντες να δουλέψουν ομαδικά και αυτόνομα.

    Σύμφωνα με το Variety, κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού, Red Light, Green Light, οι διαγωνιζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες και μεγάλη κούραση, καθώς τους είχαν ξυπνήσει από τις 3:30 τα ξημερώματα και παρέμειναν στο πλατό έως και εννιά ώρες, χωρίς να είναι ικανοί να κάνουν μεγάλες κινήσεις. Τουλάχιστον 10 από αυτούς κατέρρευσαν την πρώτη μέρα, σύμφωνα με το Rolling Stone, με τους τραυματιοφορείς να καλούνται συνεχώς. Μάλιστα, ένας παίχτης αποκάλεσε το σκηνικό ως ένα “πεδίο μάχης”.

    “Τη δεύτερη φορά που έπαιξε το τραγούδι, είδα στα αριστερά με την περιφερειακή μου όραση, μια κοπέλα να ταλαντεύεται. Μετά διπλώθηκε και μπορούσες να ακούσεις το κεφάλι της να χτυπά στο έδαφος”, είπε η παίχτρια Marlene στο Variety. “Αλλά μετά κάποιος πήγε στο μικρόφωνο και είπε να μείνουμε στις θέσεις μας, γιατί το παιχνίδι δεν έχει πατήσει παύση. Μετά από αυτό, πέφταμε σαν τις μύγες”.

    Αρκετοί διαγωνιζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο, με μερικούς influencer να έχουν προ-επιλεχθεί και να έχουν προχωρήσει σε νέους γύρους, ασχέτως των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το Rolling Stone. Δύο από τους παίχτες είπαν ότι το Netflix (το οποίο πλήρωσε τις πτήσεις όλων για να πάνε στο Λονδίνο, όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα) είχε κλείσει ήδη τα εισιτήρια της επιστροφής, πριν καν την έναρξη του παιχνιδιού, και αυτές οι πτήσεις ταίριαζαν με τον αποκλεισμό κάποιων παιχτών.

    “Δεν ήταν ένα game show. Ήταν μια τηλεοπτική σειρά και ήμασταν κομπάρσοι στην τηλεοπτική σειρά”, είπε ένας ανώνυμος διαγωνιζόμενος στο Rolling Stone.

    Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι φέρουν τα Amazon, ΗΒΟ, Apple TV+, Disney+, Paramount+ και Netflix τον μήνα που διανύουμε και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ