Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Απεβίωσε ο David McCallum, ο Ducky του NCIS

    O γνωστός ηθοποιός David McCallum άφησε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια. Ήταν 90 ετών και μάλιστα είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του λιγότερο από μια εβδομάδα πριν (μέσω Deadline).

    Ο ηθοποιός ήταν γνωστός τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια μέσα από την σειρά “NCIS”, όπου ενσάρκωνε τον Donald ‘Ducky’ Mallard, τον κύριο Ιατροδικαστή και φίλο του αρχηγού της ομάδας, Jethro Gibbs (Mark Harmon).

    Απεβίωσε ο David McCallum, ο Ducky του NCIS

    Γεννήθηκε στην Γλασκώβη το 1933 και σπούδασε μουσική στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής, πριν στραφεί στην υποκριτική μετά την εμφάνισή του σε τοπικό θέατρο. Μετά τις σπουδές του, ξεκίνησε να δουλεύσει στο BBC Radio και έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις. Το 1961 μετακόμισε στις ΗΠΑ και ανέλαβε τον ρόλο του Illya Kuryakin στην σειρά “The Man from U.N.C.L.E.”. Αρχικά, ο χαρακτήρας του είχε μόνο δυο ατάκες, αλλά η παραγωγή αναγνώρισε το ταλέντο του και την χημεία που είχε με τον πρωταγωνιστή, Robert Vaughn, και τον έκανε συμπρωταγωνιστή. Από αυτόν του τον ρόλο έλαβε υποψηφιότητες για δύο Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα. Έπαιξε σε αρκετές ταινίες και σειρές, όπως οι “The Greatest Story Ever Told”, “The Great Escape”, “Mosquito Squadron”, “Billy Budd”, “Freud”, “A Night to Remember”, “Teacher, Teacher” (για το οποίο ήταν υποψήφιος για Emmy), “The Invisible Man”, “The Education of Max Bickford”, “Sapphire and Steel” κ.α., ενώ δάνεισε την φωνή του στις σειρές κινουμένων σχεδίων “The Replacements” και “Ben 10”. Το 2016 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο “Once a Crooked Man”.

    Ο Callum αφήνει πίσω του την σύζυγό του, Katherine, τα παιδιά του, Paul, Valentine, Peter και Sophie, και τα εγγόνια του, Julia, Luca, Iain, Stella, Gavin, George, Alessandro και Whit.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ