Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
More

    Απεργούν σήμερα εκπαιδευτικοί, λιμενεργάτες και εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

    Απεργούν σήμερα εκπαιδευτικοί, λιμενεργάτες και εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

    Η ΑΔΕΔΥ παρέχει κάλυψη στους δασκάλους και καθηγητές μετά την κήρυξη της ως παράνομης της απεργίας τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ απεργούν επίσης οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό.

    Η απεργία των εκπαιδευτικών πραγματοποιείται υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, καθώς μετά από προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, η απεργία που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ, κηρύχθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει «την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα κτλ.»

    Συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, ζητώντας «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών» και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 12:00 στα Προπύλαια. Η προσφυγή του υπουργείου κατά της απεργία σύμφωνα με, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί κανονικά υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

    Επιπλέον, απεργία για τις 24 και 25 Οκτωβρίου έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

    Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 εξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, αλλά και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων του κλάδου στα αεροδρόμια των τουριστικών προορισμών.

    Αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο, αλλά και η «αξιοπρεπής διαβίωση τους “νεκρούς” μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας». Ζητούν μέτρα για το πώς θα μοιράζει το φιλοδώρημα ο εργοδότης στους εργαζόμενους και πώς θα ελέγχεται, ενώ καλούν την κυβέρνηση εφόσον ισχύεουν οι εκτιμήσεις της πως το φιλοδώρημα στη χώρα μας κυμαίνεται στα 400 εκ. ευρώ το χρόνο, με τα έσοδα που θα μαζέψει από τη φορολόγηση αυτού του ποσού να αυξήσει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων.

    Για δεύτερη ημέρα η απεργία των ναυτεργατών

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, απαιτώντας «ανανέωση – εφαρμογή ΣΣΕ, Αυξήσεις με βάση τις ανάγκες, Μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής». Σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Παράλληλα, σήμερα ξεκινά η απεργία των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ (COSCO) και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

    εκπαιδευτικοί 24ωρη απεργία



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ