Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Απλά βήματα για να πολεμήσεις το hangover των γιορτών

    Αν αισθάνεσαι κούραση, αδυναμία και ναυτία μετά το άφθονο αλκοόλ και τους χορούς που έριξες την γιορτινή ημέρα, μην ανησυχείς. Τα συμπτώματα του hangover σου «χτύπησαν» την πόρτα και εμείς σου έχουμε τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις.

    Οι ακόλουθες συμβουλές βασίζονται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Χάρβαρντ από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου.

    Όπως διαβάζουμε το hangover ξεκινά όταν τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα αρχίζουν να πέφτουν. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, τα χειρότερα συμπτώματα εμφανίζονται όταν τα επίπεδα φτάνουν στο μηδέν. Αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι οι λιγότερο και οι μέτριοι πότες είναι πιο ευάλωτοι στο να πάθουν hangover σε σχέση με τα «δυνατά» ποτήρια.

    Βήματα για να αντιμετωπίσετε το hangover των γιορτών

    Πολλά υγρά

    Το αλκοόλ προκαλεί συχνή ούρηση, διάρροια, εφίδρωση και εμετό, και έτσι μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Η κατανάλωση νερού θα μειώσει τα συμπτώματα κόπωσης και ζάλης που προκαλούνται από την αφυδάτωση του οργανισμού.

    Υδατάνθρακες

    Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οπότε η κόπωση και ο πονοκέφαλος από το hungover μπορεί να προέρχονται από έναν εγκέφαλο που λειτουργεί χωρίς αρκετό «καύσιμο». Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να τρώνε όταν πίνουν, μειώνοντας περαιτέρω το σάκχαρο στο αίμα τους. Τοστ και χυμός είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε ήπια τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

    Αλκοολούχα ποτά

    Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα πιο καθαρά ποτά, όπως η βότκα και το τζιν, προκαλούν λιγότερες ναυτίες και ζαλάδες, σε αντίθεση με τα πιο σκούρα ποτά, όπως το ουίσκι και το κόκκινο κρασί.

    Παυσίπονο

    Ένα αναλγητικό θα σας ανακουφίσει προσωρινά από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, αλλά προτιμήστε ένα που να μην περιέχει παρακεταμόλη.

    Καφέ ή τσάι

    Η καφεΐνη μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες δυνάμεις κατά του Hangover, αλλά ως διεγερτικό καλυτερεύει την διάθεση.

    Βιταμίνη Β6

    Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν πολλά χρόνια, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είχαν λιγότερα συμπτώματα Hangover, όταν έλαβαν 1.200 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β6, πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ