Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Από αυτό τον καρκίνο κινδυνεύεις εάν τρως αργά το βράδυ

    Από αυτό τον καρκίνο κινδυνεύεις εάν τρως αργά το βράδυ

    Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες σχετικά με τους κινδύνους αυτού που τρώμε. Μια νέα μελέτη βρήκε μια σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και του “πότε” τρώμε.

    “Θέλαμε να δούμε αν ο χρόνος φαγητού επηρεάζει την υγεία μας”, δήλωσε η Edena Hosamba, επικεφαλής ερευνητής και φοιτητής ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο.

    3 ώρες πριν πάτε για ύπνο

    Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα εντός 4 ωρών πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Η μελέτη παρατήρησε 664 άτομα που είχαν κολονοσκοπήσεις, το 42% των οποίων αυτοαποκαλούνται βραδινοί τρώγοντες. Από αυτή την ομάδα, το 46% ήταν πιο πιθανό να έχουν αδενώματα (μικρούς μη καρκινικούς πολύποδες) που ανιχνεύθηκαν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης. Τα αδενώματα δεν είναι καρκίνοι, αλλά έως και το 10% από αυτά εξελίσσονται σε καρκίνο με την πάροδο του χρόνου.

    Ποια είναι η θεωρία πίσω από τη μελέτη;

    Η θεωρία για το γιατί οι άνθρωποι που τρώνε τη νύχτα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αδένωμα είναι αυτό: το φαγητό πριν από τον ύπνο μπορεί να διαταράξει τον κιρκαδικό ρυθμό στην περιφέρεια του σώματος.

    Εάν τρώτε αργά το βράδυ, ο εγκέφαλός σας πιστεύει ότι είναι νύχτα, αλλά το έντερο σας πιστεύει ότι είναι μέρα, δήλωσε η Hosaba σε συνέντευξή της στο φετινό συνέδριο Digestive Week στην Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με την Χοσάμπα, το πιθανό μειονέκτημα της μελέτης ήταν ότι ήταν μια μελέτη παρατήρησης, όχι μια ειδική μελέτη για θέμα χρόνου. Αναφέρει επίσης ότι τα άτομα που ερωτήθηκαν κλήθηκαν να ανακαλέσουν τα γεύματά τους την προηγούμενη μέρα και δεν είναι όλες αυτές οι αναμνήσεις ακριβείς.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ