Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
More

  Από πού πήρε το όνομά του ο Pac-Man

  Από πού πήρε το όνομά του ο Pac-Man

  Το Pac-Man αποτελεί αδιαμφισβήτητα το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών ενώ λίγοι ξέρουν ότι έκανε θραύση από την πρώτη κιόλας μέρα της εμφάνισής του στις κονσόλες. 

  Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων εμφανίστηκε πρώτη φορά στις 12 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία, παίρνοντας σιγά σιγά το δρόμο του προς τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Όλοι κόλλησαν με το παράξενο πλασματάκι που έτρωγε ασταμάτητα τελίτσες και φαντάσματα μέσα σε έναν λαβύρινθο.

  «Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο παιχνίδι, πόσω μάλλον κάποιο που βασίζεται αποκλειστικά στο… φαγητό!», αναφέρει ο σχεδιαστής Toru Iwatani, υπάλληλος στην εταιρεία Namco, ο οποίος εμπνεύστηκε από το στρογγυλό σχήμα της… πίτσας (που της λείπει ένα κομμάτι) αλλά και από τον ιαπωνικό χαρακτήρα για το «στόμα» στη στρογγυλεμένη, όμως, εκδοχή του. 

  Πώς πήρε όμως το όνομά του; Το αρχικό όνομα του παιχνιδιού ήταν «Pakkuman», εμπνευσμένο από την ιαπωνική λέξη «Paku-Paku», η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του ενώ αργότερα άλλαξε σε Puck-Man μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά.

  Μόλις, όμως, ο Puck Man έκανε την εμφάνισή του στη Βόρεια Αμερική το 1981 από την εταιρεία Midway, αποφασίστηκε και η αλλαγή του ονόματος επειδή η επιγραφή «Puck-Man» πάνω στις κονσόλες μπορούσε εύκολα να αλλάξει σε «*uck-Man», σημαίνοντας, βέβαια, κάτι εντελώς διαφορετικό…

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ